Barberà celebra la Setmana Europa de l’Energia Sostenible

16/06/2016 - 09:01

Barberencs i barberenques de diferents edats podran obtenir  informació específica sobre estalvi i eficiència energètica, participar en jocs i visitar el Punt d'Informació Ambiental.

La Setmana Europea de l'Energia, una iniciativa de la Comissió Europea se celebra a la nostra ciutat els dies 18 i 22 de juny.

Amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania diverses activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables, a difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la Unió Europea i els objectius climàtics, Barberà organitza tot una sèrie d’activitats dedicades tant adults com a infants:

Dissabte, 18 de juny al Mercat Ecològic del Vallès

De 9 a 14h - Gaudeix de les diferents activitats:

Jocs de l'Energia en un dia; Exposició 'El vehicle elèctric'; i Punt d'Informació d'Energètica Municipal

Dimecres, 22 de juny al Centre Cívic Ca n'Amiguet

18h - Xerrada: 'Els subministraments de la llar'.

Cal inscripció prèvia al Punt d'Informació d'Energètica Municipal de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania. Màxim 15 places.

Jocs mediambientals a la web municipal

Destacar que, el consistori posa a l’abast de la ciutadania tota una sèrie de recursos interactius amb els quals es vol conscienciar sobre l’estalvi i l’eficiència energètica jugant d’una forma didàctica.

Per una banda, tant grans com petits poden divertir-se amb el joc  ‘L'energia a casa: segueix-li la pista!’, que  té per objectiu ser una eina d’aprenentatge, conscienciació i difusió del coneixement del bon ús de l’energia.  El joc està estructurat en diferents pantalles que corresponen a les diferents estances d'una casa, on es trobaran un seguit d'elements que representen situacions incorrectes relatives a l'estalvi i bon ús de l'energia a casa.

També es podrà gaudir de material didàctic per les escoles de primària i secundària; així com vídeos didàctics sobre energies renovables: Les energies renovables, Biomassa, Energia eòlica, Energia solar fotovoltaica, Energia solar tèrmica, Minihidràulica, Biocarburants, Biogàs i Estalvi i eficiència energètica.

Els jocs es poden trobar a la secció de la web municipal: Setmana de l'Energia 2016.


 

Relacionats

Notícia

El passat dissabte 17 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir la 1a Fira de la Mobilitat i l'Energia, una iniciativa amb la finalitat d'oferir a la ciutadania una visió global de les diferents solucions de mobilitat que existeixen al mercat i que empreses barberenques ja estan implementant. 

Acte
17/09/2022 - 00:00
Barberà del Vallès
Notícia

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

Butlletí