Balanç del Congrés Acusticat 2018

22/06/2018 - 10:11

Els dies 25 i 26 d'abril de 2018 es va celebrar a Terrassa la segona edició del Congrés d'Acústica de Catalunya, commemorant el Dia internacional contra el soroll.

L’objectiu del II Congrés d’Acústica de Catalunya, Acusticat, va ser reflexionar i debatre sobre la problemàtica del soroll amb tallers i conferències impartides per més d’un centenar de ponents que participaren en les sessions dels dies 25 i 26 d’abril al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). El certamen, de caràcter bianual, va comptar amb més de 300 assistents.

L’Acusticat, que el 2020 se celebrarà a Sant Cugat del Vallès, vol impulsar la col·laboració entre les diferents administracions que tenen competències sobre la matèria per tal d’oferir solucions a una problemàtica tan complexa com és la del soroll a les ciutats. El congrés va estar coorganitzat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Consultors Acústics, el Laboratori d’Enginyeria Acú stica i Mecànica, a més dels ajuntaments de Sabadell i Terrassa. L’Acusticat va ser l’acte central de la Setmana Sense Soroll, organitzada per la Generalitat, que portava per lema “Aturem el soroll!”.

La ponència inaugural, a càrrec d’Henk Wolfert, membre d’Eurocities –la xarxa de les principals ciutats europees que aplega a més de 120 municipis-, va parlar sobre la gestió de la contaminació acústica a les ciutats europees. La de clausura correspondrà a Josep Maria Querol, consultor acústic, va analitzar el paper que el soroll ha tingut en el decurs de la història. 

Reptes, dilemes i solucions

El programa d’activitats es va organitzar entorn als reptes i dilemes que genera la problemàtica del soroll. També plantejà possibles solucions, que es van poder veure en els diferents tallers demostratius. Es poden consultar totes les presentacions de la darrera edició del 2n Congrés Català d'Acústica a l'enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Acte

Butlletí