Badalona plantarà 1.500 arbres en la tradicional Festa del Bosc

Font: Ajuntament de Badalona
10/02/2011 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, està enllestint els preparatius de la propera Festa del Bosc, que se celebrarà diumenge 20 de febrer.

Es tracta d'una activitat emmarcada en el programa "Badalona recupera el bosc", que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la serralada de Marina, i amb el qual, poc a poc, es comencen a veure arbres que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l'oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa.

Aquest any, el consistori considera que és especialment important celebrar aquesta festa, ja que les Nacions Unides l'ha declarat Any Internacional dels Boscos amb el lema "Els boscos, per a les persones". Amb aquest lema es vol enaltir el paper fonamental que compleixen les persones en la conservació i l'ordenació i explotació sostenible dels boscos. També es vol destacar els valors d'aquests i la necessitat de canviar totalment de perspectiva: els boscos proporcionen habitatge a les persones i un hàbitat per a la diversitat biològica, són font d'aliments, medicaments i aigua potable i tenen una funció vital d'estabilització del clima i el medi ambient mundials. La unió de tots aquests elements reforça la idea que els boscos són vitals per a la supervivència i el benestar dels 7.000 milions de persones que habitem el món.

La plantada d'arbres es farà en finques municipals de la vall de Pomar, de 10.30 a 14 hores. En l'edició d'aquest any s'espera plantar aproximadament 1.500 arbres i arbustos. Es plantaran, bàsicament, alzines, sureres, pi pinyoner, arboç i marfull a les vessants solejades, i roures, albers, pollancres, freixes, salzes i lledoners a les rieres i torrents.

A més de la plantada d'arbres hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, titelles per al més petits, rocòdrom, tirolina, el joc del bosc, circuit d'orientació, viatjar en un trenet, etc.

Transport públic gratuït
La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha explicat que "el gran nombre de persones que han participat en les darreres edicions, al voltant de 2.000, demostra que els badalonins i badalonines s'estimen la seva serralada i volen contribuir a preservar els seus valors naturals". També ha informat que "per poder anar a la festa del bosc d'una manera sostenible, l'Ajuntament de Badalona vol promocionar la utilització del transport públic, regalant un tiquet de dos viatges per al dia de l'activitat".

Els tiquets d'autobús gratuïts es poden passar a recollir fins divendres 18 de febrer tant per l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament o bé per la botiga IKEA de Badalona tot indicant que es vol fer servir per accedir a la Festa del bosc.

Cal destacar que en aquesta edició, la festa compta amb el suport d'IKEA, així com de diverses entitats de Badalona com el Centre Excursionista de Badalona, Badalona Orientació, el Centre Excursionista, el Consorci del Parc, Voluntaris Badalona i altres empreses col·laborades.

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Badalona63.9 KB

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Butlletí