El Tanatori de Badalona ja s’abasteix amb energia solar en un 35%

11/03/2024 - 19:30

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

PFB Serveis Funeraris ha apostat per l’autoconsum energètic al Tanatori de Badalona, on ha finalitzat la instal·lació de 396 panells fotovoltaics situats al teulat de l’equipament funerari. Les plaques solars, que ja es troben en funcionament, permetran cobrir el 35% de les necessitats energètiques del centre.

La iniciativa, fruit del compromís de PFB amb la sostenibilitat i el medi ambient, millorarà, d’una banda, l’eficiència energètica del Tanatori de Badalona, amb la reducció del consum elèctric i de les consegüents emissions de CO₂. A més, representarà un estalvi estimat a la factura anual de la llum d’un 35%, equivalent a uns 60.000 euros. Segons Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “anem avançant amb pas ferm en la nostra estratègia sostenible per ser cada cop més respectuosos amb l’entorn i responsables amb la situació d’emergència climàtica en què ens trobem. En el cas del Tanatori de Badalona, a més, estem ubicats enmig del Parc de la Serralada de Marina, un espai natural, únic i privilegiat, que alhora és molt proper a la ciutat i fàcilment accessible. Som molt conscients que les famílies que acollim valoren molt positivament disposar d’aquest lloc de calma i tranquil·litat, en uns moments emocionalment difícils, i és fonamental que contribuïm a preservar-lo”.

En aquesta línia, l’aposta per l’autoconsum del Tanatori de Badalona se suma a altres mesures d’estalvi que PFB du a terme per fomentar l’eficiència energètica al centre, com ara la instal·lació d’il·luminació de baix consum en zones comunes, despatxos i sales de vetlla, la protecció i foment de la vegetació autòctona mediterrània i de baixes necessitats hídriques, capaç d’adaptar-se a contextos de sequera com l’actual. L’equipament també va renovar durant l’any passat els dos forns crematoris de què disposa, per incorporar-hi una nova tecnologia més eficient energèticament, que contribueix a minimitzar la petjada de carboni del tanatori. L’empresa també té en compte la sostenibilitat en l’àmbit dels productes funeraris que ofereix a les famílies, com els fèretres -que avui ja són únicament ecològics en totes les incineracions- i les urnes -un 30% són biodegradables-, així com les ofrenes florals -amb la incorporació del servei de corones de plantes vives, elaborades únicament a partir de testos d’espècies cultivades en vivers de proximitat.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí