Badalona enllesteix la instal·lació del sistema d'energia solar a l'edifici d'oficines municipals

La instal·lació generarà 28.000 kwh d'energia elèctrica a l'any
Font: Aj. Badalona
21/07/2008 - 00:00

Amb la instal·lació a principis de mes d'un panell informatiu al vestíbul de l'edifici del Viver, ja s'han donat per finalitzats els treballs de muntatge i posada en marxa de la instal·lació fotovoltaica i tèrmica integrada a la façana sud-est d'aquest edifici, que acull gran part de les oficines de l'Ajuntament.

La instal·lació compta amb 230 mòduls fotovoltaics, amb un total de 570 m2 de superfície i una potència fotovoltaica de 39,74 kWp. A la franja superior compta amb 8 captadors solars tèrmics que escalfen 1.000 litres d'aigua per donar servei a les necessitats d'aigua calenta de l'edifici. L'electricitat produïda estimada és de 28.000 kwh a l'any, i serà injectada a la xarxa elèctrica.

La façana fotovoltaica va estar concebuda al projecte constructiu de l'edifici amb una doble funcionalitat. En primer lloc proporciona una doble pell a l'edifici, en forma de mur cortina, protegint-lo de l'excés de radiació solar i generant un corrent ascendent d'aire entre la façana i el propi edifici. Tot plegat proporcionant un estalvi energètic considerable en climatització. Alhora, la façana semitransparent serveix com a element generador d'energia elèctrica, que integrat a la pròpia pell de l'edifici és un bon exemple de combinació de les energies renovables amb l'arquitectura.

Amb aquesta instal·lació Badalona compta amb una potència fovoltaica instal·lada de 54 kwp repartits en 4 edificis públics de la ciutat: 2 escoles i 2 edificis d'oficines municipals.

Informació al públic
El panell informatiu instal·lat al vestíbul de l'edifici permetrà donar a conèixer a tothom i en tot moment el funcionament de la instal·lació, tant pel que fa a l'energia produïda minut a minut com al total de l'energia acumulada. De la mateixa manera, podran seguir els quilograms de CO2 que la instal·lació evita que s'hagin d'emetre a l'atmosfera gràcies a la producció d'energia renovable.

L'alcalde del municipi, Jordi Serra, ha destacat la qualitat tècnica i també estètica d'aquesta instal·lació desenvolupada amb l'objectiu de fomentar l'estalvi energètic. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Mercè Rius, ha explicat que aquest projecte és una nova aposta de l'Ajuntament de Badalona pel foment de l'energia solar.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí