Badalona aposta per les zones 30, per pacificar el trànsit i disminuir la contaminació

Font: Ajuntament de Badalona

16/08/2010

Aquest estiu s'han iniciat les obres per a la creació de zones 30 a diferents barris de la ciutat de Badalona. Les anomenades zones 30 són vies de circulació de tipus secundari-residencial on es manté la segregació de la calçada i la vorera i on es senyalitza tot el perímetre de la zona, en concret les entrades amb la limitació de velocitat a 30. El fet de disminuir la velocitat facilita la cohabitació amb la bicicleta que pot circular per la calçada sense necessitat de disposar carril bici propi, tot respectant la normativa de circulació com la resta de vehicles.

A més aquestes zones pacificades permeten guanyar més seguretat per als vianants i més vorera en cas que es facin elevacions a les entrades.

En el cas concret de Badalona a l'hora de crear aquestes zones s'ha optat per fer petites actuacions que obliguin a la disminució de la velocitat de forma efectiva com, per exemple, elevar els passos de vianants a les entrades a la via, elevar la calçada a la meitat del carrer quan es tracten de vies molt llargues o transformar l'estacionament en cordó a bateria per estretir el pas del vehicle, sempre que l'amplada del carrer ho permeti.

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha explicat que l'Ajuntament de Badalona ha "apostat per crear zones 30 amb uns objectius molt clars: reduir la velocitat de les vies més residencials i, per tant, disminuir el risc d'accidents, fomentar l'ús de la bicicleta per aquestes vies i disminuir la contaminació atmosfèrica i acústica de la ciutat". Segons la regidora "amb aquestes actuacions es vol avançar per fer una ciutat més amable i segura per al vianant i on el vehicle privat ha d'adaptar-se a pèrdua de a seva prioritat respecte a l'ús de l'espai públic".

Les actuacions previstes es realitzaran a diversos carrers dels barris de Casagemes, Can Solei, Canyadó, Manresà, Bonavista, Morera, Congrés, Verge de la Salut,  Llefià i Coll i Pujol.

Aquest projecte es desenvoluparà amb càrrec al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 413.321 euros i tindrà una durada de cinc mesos.

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Notícia

Badalona és una de les ciutats que se sumarà arreu del món als actes i mobilitzacions impulsades pels joves per demanar solucions “ràpides i efectives” a la crisi derivada del canvi climàtic. La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil “Fridays for Future”, inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica.

Notícia
Es presenten les dades setmanalment de la prova pilot

El barri del Bon Pastor, concretament la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell, i Sant Adrià, al districte de Sant Andreu, és el lloc escollit per introduir la prova pilot de les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva.

Butlletí