Arenys de Munt engega una campanya de sensibilització per a la millora de la gestió de residus

Font: Ajuntament d'Arenys de Munt
29/02/2016 - 08:50

Durant el mes de febrer de 2016 l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha iniciat una campanya de sensibilització per a la millora de la gestió de la recollida de residus que tindrà una durada de set mesos.

Aquesta campanya té com a objectiu millorar la gestió que els vilatans fan de les escombraries, donada la tendència a la baixa en el percentatge de residus que es separa correctament als domicilis d’Arenys de Munt; i millorar la convivència dels vilatans, donats els efectes que aquesta problemàtica provoca en els espais públics i en les comunitats de veïns.

Arenys de Munt, tot i ser un poble pioner en matèria de reciclatge, i havent assolit un percentatge força alt de separació de residus, en l’actualitat està per sota de la mitjana en la comarca del Maresme.

Per tal d’invertir aquesta tendència, s’ha realitzat un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Arenys de Munt que tindrà tres nivells d’intervenció:

- Campanya de sensibilització sobre els rumors de la recollida selectiva a tot el municipi.

- Reunions i visites amb diferents comunitats de veïns que tenen dificultats a l’hora de realitzar la recollida selectiva d’escombraries amb el sistema porta a porta.

- Espais de participació i sensibilització en dues zones del municipi on hi ha més problemàtica.

Una de les principals novetats d’aquesta campanya és la voluntat d’implicar el màxim de persones possibles en les reunions i espais de participació. Per aquest motiu, ja s’han iniciat els primers contactes amb entitats i associacions que treballen en el municipi, i amb agents ressonants que ja van col·laborar en altres campanyes de convivència i civisme. Aquestes reunions es seguiran realitzant durant tota la campanya.

L’Ajuntament fa una crida a la participació en aquest projecte i a la implicació de tot el poble perquè com diu l’eslògan de la campanya Tu ets el millor exemple. A Arenys de Munt reciclem bé per conviure millor.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí