630 accions de neteja del medi natural programades a Catalunya marquen un nou rècord de la campanya Let's Clean Up Europe

06/05/2022 - 11:31

Enguany, a Catalunya, durant la Let’s Clean Up Europe (LCUE), s’organitzen més de 630 activitats de neteja al medi natural, repartides per unes 40 comarques de tot el territori català. Aquestes accions les organitzen un total de 529 entitats que volen aconseguir la implicació voluntària del major nombre de persones possible.

La LCUE és una acció comuna a tot Europa que tindrà lloc del 6 al 8 de maig. Per tal de formar part de la iniciativa, tothom qui ho vulgui pot apuntar-se a qualsevol de les activitats que s’ofereixen. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), organisme encarregat de rebre les inscripcions de les accions de neteja, s’encarrega de recollir-les i plasmar-les a un mapa interactiu. Aquest 2022 s’assoleixen xifres rècord de participació a nivell d’inscripció. Resulta evident que el teixit social i associatiu del país té cada cop més present la importància d’abordar de manera urgent la problemàtica dels residus i l’impacte en el medi natural.

 

Implicació ciutadana

La Let’s Clean Up Europe és una acció global per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i, alhora, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats als boscos, platges, marges de rius, etc. Un dels seus punts forts és que permet que la ciutadania s’impliqui en la cura del medi ambient en entorns naturals molt pròxims al lloc on viuen, impactant positivament sobre els espais naturals dels que gaudeixen en el seu dia a dia.


 

Relacionats

Article

Per a l’edició de 2022 de la Let’s Clean Up Europe, a Catalunya, s’organitzaran més de 630 activitats de neteja al medi natural, situades a 40 comarques repartides per tot el territori català. Aquestes accions estaran organitzades per 529 entitats que tenen l’objectiu d’aconseguir que el major nombre possible de persones s’hi impliqui de manera voluntària.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa per sensibilitzar els establiments d'hostaleria, restauració i cafeteries sobre la importància de fer una correcta selecció dels residus en origen i contribuir, així, a augmentar els índexs de reciclatge en aquests establiments comercials.

Butlletí