Arriba del Japó l'spogomi, fer esport mentre es recullen deixalles

Font: CCMA.cat

19/06/2023 - 09:12

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

La participació en aquesta competició, que es va estrenar el 2008, està oberta a tothom. Només cal formar un equip de tres persones. Ja s'ha estès a una vintena de països d'arreu del món. L'objectiu és conscienciar la població de la importància de la neteja i la recollida de residus i promoure la defensa del medi ambient.

Aquest diumenge la iniciativa ha tingut com a punt central el parc de Joan Miró, al barri de l'Esquerra de l'Eixample de la capital catalana. Els equips participants han hagut de recollir, sense córrer i en una zona delimitada, el màxim nombre de residus possible.

Podeu veure la notícia completa a l'enllaç al 3/24.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí