Festa del Riu de Manresa

dissabte, 27 maig, 2023 - 00:00 a 23:59
Manresa


La Festa del Riu torna a la ribera del Cardener per reivindicar el poder transformador de la cultura i l’economia social i solidària

El punt àlgid de la Festa del Riu se celebrarà el dissabte 27 de maig a sota el Pont Nou i a la zona de l’antiga Carpa del Riu. Per tal de donar visibilitat a alternatives econòmiques, la ciutadania podrà participar en un gran ventall d’activitats, conèixer entitats d’economia social i solidària i gaudir d’espectacles familiars. També es realitzaran actes i activitats durant la setmana prèvia.

Vint-i-cinc entitats de l’economia social i solidària de la Catalunya Central participaran el dissabte 27 de maig a la Festa del Riu que, vista la bona rebuda de l’any passat, es tornarà a celebrar en el mateix espai i en el mateix format. Aquest dimecres al matí s’ha fet la presentació pública del programa en una roda de premsa que ha comptat amb la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas; amb la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; amb Laura Muixí Casaldàliga, membre de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, i Dani Castellano Cardoso, de la Casa de la Música de Manresa.

La jornada principal de la Festa del Riu començarà sota el Pont Nou, on al matí s’organitzaran tallers d’anellament d’ocells, de construcció de joguines, així com jocs i una sessió de contacontes i manualitats de comerç just. També es podrà participar, entre altres activitats, en un itinerari guiat pel riu per a gent gran, una ruta històrica per l’economia col·lectiva de la ciutat, a la presentació de la xarxa d’horts urbans, o en un taller de moviment, natura i humor. El matí acabarà amb una experiència gastronòmica, en la qual es podran conèixer i tastar les receptes de diferents projectes d’economia social i solidària.

A la tarda, la festa es traslladarà al parc Josep Vidal, a la zona de l’antiga Carpa del Riu. En aquest espai i a partir de les cinc de la tarda, es podrà veure la mostra de 25 entitats relacionades amb l’economia social i solidària, participar en la gimcana familiar sobre els valors de la Festa, gaudir de la ludoteca Ludugurus a l’aire lliure, així com del Mercat de l’Estraperlo de l’Ecoxarxa del Bages.

Durant la tarda, les famílies podran assistir a l’espectacle de titelles, humor i consciència “Rigoberta i el Winding” de Kali Teatre i Enginyeria Sense Fronteres. La jornada acabarà amb un concert familiar a càrrec del grup 2 Princeses Barbudes i l’espectacle musical “Tarab”, amb la companyia Fun Dan Mondays.

 

Espais de conversa

Els actes de la Festa del Riu, però, començaran una setmana abans amb dues taules rodones: la primera, el divendres 19 de maig a l’Espai Plana de l’Om, amb el títol “Cooperativisme i suport mutu per teixir comunitats resilients” i la segona, dimecres 24 de maig, al local de l’Associació de veïns del Poble Nou titulada “Capgirem el negoci funerari”, en la qual es conversarà sobre el model cooperatiu per fer front al lucre de la mort. Totes dues taules rodones comptaran amb servei de canguratge pel qual es necessitarà reserva prèvia. El dijous 25 de maig, s'organitzarà un taller de reparació de bicicletes a La Filadora i el divendres 26 de maig, es presentarà el catàleg sobre moda amb valors “Més enllà de les aparences” que ha permès connectar els projectes tèxtils del territori amb entitats d’inclusió social.

La Festa del Riu és un acte amb un fort component participatiu i col·laboratiu. Està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Casa de la Música de Manresa, però compta amb la complicitat i la col·laboració d’entitats, projectes, empreses i associacions del territori que s’impliquen en l’organització d’actes i que fan que la Festa sigui també un espai d’intercanvi, de coneixença i de treball transversal entre les iniciatives del territori.

 


Organitzen:


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.
Article
Reconeixement a títol pòstum

Enguany el Congrés Acusticat va donar un segon premi #ACUSTICAT2024 a títol pòstum a Francesc Xavier Magrans, un dels referents de l'acústica al nostre país.

Butlletí