Europa afronta la pitjor sequera dels darrers 200 anys

Reportatge. Especial Sequera

Redacció Sostenible.cat

05/05/2023 - 15:12

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Preus a l’alça, desaparició dels petits productors i un clima cada cop més extrem posen en una situació molt difícil a bona part del sector primari català.

La solució, coincideixen tots, rau en el fet que plogui com més aviat millor i que les administracions presentin un pla estratègic que ajudi a superar l’atzucac econòmic d’enguany, que ja acumula les pèrdues de 2021 i 2022.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Cimera Social per la Sequera ha arribat a un consens territorial per exigir transparència i accés a la informació en la gestió de la sequera, i avançar l’aplicació d’algunes mesures urgents.

Entrevista
Josep Mas. Ramader, agricultor i coordinador d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central.


Josep Mas Esquius és un jove ramader i agricultor del Moianès i el Bages. Va estudiar enginyeria industrial, però un cop va acabar el grau va decidir tornar a casa per fer-se càrrec dels camps i les vaques de la família. 

Notícia

La llei té per objecte establir normes i mesures extraordinàries i urgents contra la sequera complementant el Decret llei 1/2023, de manera que es garanteixin els serveis adequats del cicle de l'aigua, especialment l'abastament domiciliari per al consum humà a tot Catalunya, i planificar les inversions urgents i l'habilitació de les execucions corresponents pel tràmit d'emergència.

Butlletí