ramaderia

Reportatge
Reportatge. Especial Sequera

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Notícia

L’IDAPA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Congrés, que se celebrarà aquest octubre i comptarà amb 3 seus, el Pont de Suert, Amposta i Igualada.

Notícia

Aquest 22 de juny, el ramat que durant dos mesos i mig ha pasturat per Collserola se’n tornarà a casa, al massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. L'Ajuntament avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d'incendis per decidir si s'amplia a altres barris de muntanya.

Reportatge

El model alimentari actual és responsable del 21-37% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Però aquest sistema dominat per les grans indústries i per un sistema alimentari globalitzat, ens genera també –i de ben segur que ens generarà- conflictes socioambientals arreu del territori. Quins son aquests focs? En aquest reportatge n’analitzem alguns.

Notícia

El ramat estarà durant tot el mes en aquesta zona natural, on aportarà un manteniment ambientalment sostenible i beneficis per a tot l’ecosistema. La Paeria aposta per la recuperació ambiental i apropament al ciutadà dels Aiguamolls, un dels espais més singulars del terme municipal, que alberga una gran biodiversitat.

Entrevista

Alexander L. Jones és Director del Clima i Medi Ambient de la l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). En aquesta entrevista, reflexiona sobre el gran impacte de l’agricultura en el canvi climàtic, ja que és responsable d’un 24% de les emissions globals. I desgrana el reptes als quals s’enfronta: el necessari augment de la producció per abastir una població mundial cada dia més nombrosa, i l’augment de la inseguretat alimentària a causa dels canvis de patrons que ens ha portat l’escalfament global. Sens dubte un dels temes cabdals als que s’haurà de fer front i sobre el que podem actuar amb decisions molt personals, com la nostra dieta.

Entrevista

Va néixer a Sabadell però viu al Baix Empordà. És professora d’universitat, ha donat classes a la Universitat de Girona, a la UAB i des de fa 9 anys a la UPF. També ha fet de periodista. Ara mateix dirigeix el màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diferència. És co-directora de l’UPF-Centre for Animal Ethics i la directora del projecte de recerca THINKClima que investiga el paper que tenen els grups d’interès en el coneixement que rebem sobre el canvi climàtic.

Notícia

 

La Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" estan realitzant un Pla d'actuacions amb l'ús de ramaderia per disminuir el risc d'incendi forestal al la zona central del Parc de la Serralada Litoral.

Notícia
L'Ajuntament de Girona avança en les mesures de neteja forestal i prevenció d'incendis

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat les mesures de neteja forestal i de prevenció d’incendis que s’estan portant a terme a la ciutat. La majoria de les actuacions es concentren a la zona de les Pedreres i de Girona Est, malgrat que es fan accions en altres zones boscoses de la ciutat com el barri de Montjuïc o Taialà.