Es presenta el Compromís Barcelona Plàstic Zero

Un pas més per dir adéu a la cultura d’usar i llençar
11/08/2021 - 08:00

El passat 14 de juliol es va presentar aquest el Compromís Barcelona Plàstic Zero i alguns dels projectes de la Taula Plàstic Zero que busquen encoratjar a entitats i empreses a sumar-s'hi per fer front a la cultura d’usar i llençar.

En un acte en línia presidit pel regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es presentar el Compromís Barcelona Plastic Zero, fruit de la feina realitzada per les més d’una setantena d’entitats de la Xarxa Barcelona + Sostenible que formen part de la Taula Plàstic Zero. 

És un repte que llancem a la ciutat, però que també hem d’assumir com a Ajuntament”, afirmava Badia durant la seva intervenció en què ressaltava la responsabilitat de l’administració pública per impulsar aquesta iniciativa. En representació de les entitats membres de la Taula Plàstic Zero, Montse Arqués de Càtering d'ARCASA i Montse Escutia de l’Associació Vida Sana van exposar els motius que els havien dut a impulsar aquest marc de treball i els 10 compromisos acordats en aquest marc de referència.

El Compromís neix amb prop de 50 projectes que ja s’hi han vinculat, alguns d’ells es van presentar durant la sessió per cada un dels següents àmbits: circuits i logística de reutilització, foment d’elements reutilitzables, ambientalització, formació i sensibilització i oferta de productes per usuaris. Una carmanyola reutilitzable per al menjar per endur (Reusabol) i per a la compra del supermercat (Ametller Origen); estris reutilitzables en la restauració (BSM - Zoo de Barcelona); una guia d’accions de reducció de residus per als barris (Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona) i les “manyoples”, uns guants reutilitzables com a mesura higiènica (Bolseta) són els projectes que es van exposar.

A més, durant l’acte es va presentar en primícia el vídeo de presentació del compromís, una peça audiovisual clau per a buscar noves aliances i donar visibilitat a la tasca que fan les entitats que ja s'hi han sumat. 

El Compromís Barcelona Plàstic Zero vol ser catalitzador i altaveu d'accions i projectes de reducció de plàstics d'un sol ús que permetin avançar cap a un model de societat més saludable i compromesa amb el futur.

Després d'aquest tret de sortida, el Compromís recollirà iniciatives i projectes per a la reducció dels plàstics d'un sol ús durant tot un any. Tota mena d'organitzacions de la ciutat son benvingudes a sumar-se al compromís, sigui amb accions més petites o de gran abast, l'objectiu és acollir major nombre de projectes per a dir adeu a la cultura d'usar i llençar. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Butlletí