Les escoles de Mollet recullen 2.500 litres d’oli de cuina usat

01/07/2021 - 09:48

Les quatre escoles de Mollet que participen en el Projecte Olinet de recollida d’oli usat de cuina dels centres educatius n’han recollit prop de 2.500 litres des de l’inici del projecte, l’any 2019.

Les escoles que participen en el projecte, iniciat per l’Ajuntament de Mollet del Vallès l’any 2019, són l’Escola del Bosc, l’Escola Sant Vicenç, l’Escola Can Besora i l’Escola Joan Salvat Papasseit.

El servei es presta a través d’ APINDEP RONÇANA SCCL, entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social, que vetlla per la inclusió dels col·lectius en risc d’exclusió, i la seva integració social i dignitat humana.

La recollida d’oli a les llars es fa mitjançant els “clakis”, recipients de plàstic distribuïts als alumnes perquè se’ls emportin a casa. Una vegada plens d’oli usat de cuina es retornen a l’escola i es bescanvien per altres de nets.

L'oli usat és un dels residus més contaminants que fem a casa i que més convé reciclar. Cada litre d'oli usat llençat per l'aiguera pot contaminar 1000 litres d'aigua.

Segons la coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, “Cal fer una correcta separació de residus, també de l’oli de cuina usat, per això és tan important i necessària per a l’Ajuntament aquesta campanya.” I ha afegit “Les xifres d’aquesta campanya són molt positives, fins i tot saben que durant molts mesos les escoles han hagut de tancar per la Covid-19”

En paraules de Raul Broto, regidor de Medi Ambient i Educació “En la lluita contra l’emergència climàtica, i en especial en l’àmbit de la gestió de residus, és clau la implicació de la ciutadania. Per aconseguir-ho, des de l’Ajuntament treballem la vessant pedagògica de les diverses accions, i en aquest sentit volem agrair a les escoles la bona feina i la seva implicació per a formar als ciutadans i ciutadanes del futur”

 

 

La recollida d’oli usat ofereix l’ocasió de fer una aportació a la gran cadena del reciclatge i contribuir a viure en un món millor i amb menys residus contaminants.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb la gestió dels residus per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Notícia
El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Notícia

Dintre de la Setmana del Medi ambient, aquesta setmana s’ha iniciat una campanya informativa a Constantí relacionada amb el reciclatge d’oli domèstic i la recollida selectiva d’olis vegetals usats. Durant aquests dies s’han distribuït díptics i cartells informatius relacionats amb aquesta temàtica.

Butlletí