Les escoles de Mollet del Vallès dupliquen la recollida d’oli de cuina usat

26/02/2024 - 15:30

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

El projecte Olinet ha sumat durant 2023 les escoles Joan Abelló, Col·legis Nous, Sant Jordi, Federico García Lorca, Sant Gervasi i l’escola Montseny, que s’afegeixen a les escoles del Bosc, Sant Vicenç, Can Besora i Joan Salvat Papasseit. Els centres recentment incorporats han recollit gairebé 1.200 litres, una xifra que explica l’important increment de la darrera campanya.  

Des dels inicis del projecte i fins a finals del 2023 s’han recollit uns 5.400 litres d’oli usat de cuina de les famílies, donant-li així una segona vida per reaprofitar-lo majoritàriament com a biodièsel i per fer-ne sabó i espelmes.

La recollida d’oli a les llars es fa mitjançant els “clakis”, recipients de plàstic distribuïts als alumnes perquè se’ls emportin a casa. Una vegada plens d’oli usat de cuina es retornen a l’escola i es bescanvien per uns altres de nets.

La gestió del projecte es fa a través de la cooperativa d’inserció social Apindep, que gestiona serveis integrals i suports per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, les seves famílies i altres col·lectius amb risc d’exclusió social.

L'oli usat és un dels residus més contaminants que fem a casa i que més convé reciclar. Cada litre d'oli usat llençat per l’aigüera pot contaminar 1.000 litres d'aigua.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí