En marxa “Sosteniblement”, una campanya per potenciar el comerç local i la reducció d’envasos d’un sol ús

27/02/2021 - 11:11

Per cada compra en botigues de la vila adherides, s’obtindrà un o diversos aglans per bescanviar per obsequis reutilitzables

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa la campanya Sosteniblement”. La iniciativa neix amb l’objectiu de reduir els envasos d’un sol ús i a la vegada potenciar el comerç de qualitat i de proximitat.

D’aquesta manera es vol promoure un canvi d’hàbits en la ciutadana que propiciï una reducció tant dels desplaçaments a l’hora de fer la compra com de la generació d’envasos d’un sol ús. Mitjançant la compra en comerços de la vila, es rebrà a canvi un o diversos aglans que s’aniran acumulant en funció de l’objecte reutilitzable que es desitgi obtenir.

A la primera compra es rebrà una targeta on s’anirà posant un segell cada cop que s’obtinguin glans. No hi haurà un límit de compra per segellar la targeta però sí que es demana que es respecti l’esperit de la campanya promovent el consum responsable.

Els obsequis que es podran adquirir són:

  • Per 2 aglans una bossa de cotó de reixa per a la fruita i la verdura.
  • Per 5 aglans una bossa de cotó de 45 x 36 cm.
  • Per 10 aglans un cabàs amb nanses més una bossa de reixa.
  • Per 15 aglans un joc de 3 tapers de vidre de diferents mides.
  • Per 20 aglans un carro de la compra + bossa de reixa + bossa de cotó + joc de tapers.

Els productes es podran bescanviar a la Masia de Can Cortès en horari de tardes i al Mercat Setmanal els dissabtes 6 i 20 de març, el 3 i 17 d’abril i l’1 de maig. La campanya finalitzarà fins a exhaurir existències.

A la campanya s’ha adherit el Mercat Setmanal dels dissabtes i diversos comerços de Palau-solità i Plegamans. Fes clic aquí per conèixer els establiments adherits.

Llistat provisional de comerços adherits        


 

Categories: 

Relacionats

Article

Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Notícia

El COPATE presenta la iniciativa per a unes festes majors més sostenibles en els municipis de la comarca del Baix Ebre i Montsià. Amb una preocupació creixent per la gestió dels residus i la preservació del medi ambient, el COPATE promou una campanya de sensibilització que fomenta el triatge del plàstic, vidre, cartró, fracció orgànica i resta, durant els actes multitudinaris

Butlletí