La Paeria atén les peticions veïnals i introduirà millores en la recollida Porta a Porta

Font: Paeria de Lleida

09/12/2020 - 13:21

L’Ajuntament de Lleida valora introduir millores en el model de recollida selectiva Porta a Porta, després de les dues trobades celebrades aquesta setmana amb els veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada per fer una valoració del funcionament d’aquest servei.

La Regidoria de Transició Ecològica estudia la viabilitat d’alguns canvis dels veïns, que consideren preferible que la recollida d’orgànica passés a fer-se a través de contenidors amb targeta, tal com s’ha previst en zones de més alta densitat d’habitatges, per evitar algunes de les incomoditats que genera el model de cubells d’orgànica al carrer en 3 dies de la setmana. A la trobada amb els veïns, també es van atendre les queixes respecte a la incomoditat que representa haver de desplaçar-se a Ilnet a recollir les bosses. La Paeria va presentar la nova proposta de distribució de les bosses que s’està plantejant, per tal que estiguin disponibles a les botigues i supermercats del barri.

Un cop escoltades les aportacions veïnals i amb voluntat de millorar el model de recollida porta a porta, la Paeria ja ha iniciat l’estudi tècnic i de viabilitat econòmica per saber si serien possibles els canvis proposats. A més, la regidoria de Transició Ecològica ha plantejat posar en marxa un procés participatiu perquè els veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada puguin decidir el millor model de recollida per al seu barri.En la trobada amb els veïns, el tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, els ha traslladat la felicitació per haver assolit uns valors de recollida selectiva del 87%. “La implicació del veïnat d’aquests barris queda palesa en les excel·lents dades de recollida selectiva que han assolit aquests dos anys, amb el consegüent benefici econòmic i mediambiental, i correspon a la Paeria escoltar les valoracions que fan i introduir les millores necessàries per perfeccionar el model de recollida”, ha valorat Talamonte. El tinent d’alcalde ha explicat que “treballem de manera transversal amb la Regidoria de Participació per fer un procés participatiu, que permeti recollir quines de les millores que ens han exposat tenen un suport majoritari de la gent d’aquests barris”.

Pel que fa a la segona fase d’implantació de la recollida Porta a Porta a Pardinyes-Balàfia, es mantindran en l’espai públic els nous contenidors de fracció orgànica amb targeta i també els de vidre, mentre que la resta de fraccions es recolliran a través del porta a porta, amb la novetat respecte a la primera fase que se separaran el paper i els envasos. La previsió és implantar el Porta a Porta a les zones nord-est de Pardinyes-Balàfia durant el primer trimestre de 2021.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Notícia

L'Ajuntament i els càmpings de Torroella i l'Estartit reforçaran la col·laboració per incrementar la recollida de la brossa orgànica. També es fomentarà la recollida selectiva d'olis vegetals usats i de residus tèxtils a càmpings i ciutadania.

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí