L’Àrea Metropolitana planteja congelar la tarifa de l’aigua per al 2021

Font: Betevé

02/11/2020 - 11:48

El govern metropolità proposa un nou càlcul de la taxa de residus comercials perquè el 40 % dels establiments paguin menys quota

El govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona planteja congelar la tarifa de l’aigua per al 2021. L’anunci va en la línia de la proposta d’ordenances fiscals que ha fet l’equip d’Ada Colau a Barcelona i que aposta per la congelació de tributs. “És una bona notícia per a un 2021 que serà un any complicat”, ha afirmat el regidor i vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, que ha assenyalat que en els últims anys s’ha aconseguit rebaixar la tarifa.

Després de la polèmica amb Aigües de Barcelona (l’empresa mixta que gestiona el servei d’aigua a l’àrea metropolitana) pels increments de la factura de l’aigua amb el postconfinament, Badia ha explicat que l’assumpte ja s’està regularitzant. Segons el regidor, algunes famílies ja ho han pogut veure en la factura d’octubre i d’altres ho notaran al novembre. L’AMB va culpar Agbar d’un error que va disparar el preu, mentre que l’empresa ho va atribuir a la nova taxa de residus que es cobra en la factura de l’aigua.

Nou càlcul de la taxa de residus comercials

El govern metropolità plantejarà també en el plenari de l’AMB una nova fórmula per calcular la taxa de tractament de residus que paguen els comerços —que seguirà congelada el 2021. Ara es calcula segons l’activitat econòmica, el consum d’aigua i els coeficients de recollida selectiva de cada municipi. Amb la nova fórmula, s’elimina la variable del consum d’aigua i es tindrà en compte la superfície en metres quadrats de cada establiment.

D’aquesta manera, Eloi Badia ha explicat que un 40 % dels comerços metropolitans pagaran menys, entre els quals petits establiments de restauració. Per als comerços amb més superfície, s’ha previst un sistema de topalls per adaptar-se al nou preu de forma progressiva. La intenció és poder aplicar aquest nou càlcul a partir de l’últim trimestre del 2021.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La taula s’ha constituït amb un doble objectiu consensuat per totes les parts. Per una banda, es pretén aportar solucions en les matèries de les quals la competència és directa dels participants, com convenis, adaptacions legislatives i regulacions laborals i, per l’altra, poder traslladar conclusions de la taula a altres entitats no vinculades directament a la gestió de l’aigua en qüestions com la morositat, la pobresa energètica, la vinculació d’increments salarials de les empreses públiques a la Llei de Pressupostos de l’Estat, entre d’altres.

Article

Emmarcat en l’estratègia per fer front a l’Emergència Climàtica, l’objectiu és minimitzar els seus efectes i assegurar el subministrament d’aigua a la població.

Notícia

L'acord del Consell Metropolità dona el tret de sortida al procés per definir el model per a 13 municipis metropolitans, amb la participació dels consistoris. L'acord estableix que l'AMB creï una comissió d'estudi amb l'objectiu d'arribar a assumir aquests serveis en el termini màxim de 2 anys.

Butlletí