L’Àrea Metropolitana planteja congelar la tarifa de l’aigua per al 2021

Font: Betevé

02/11/2020 - 11:48

El govern metropolità proposa un nou càlcul de la taxa de residus comercials perquè el 40 % dels establiments paguin menys quota

El govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona planteja congelar la tarifa de l’aigua per al 2021. L’anunci va en la línia de la proposta d’ordenances fiscals que ha fet l’equip d’Ada Colau a Barcelona i que aposta per la congelació de tributs. “És una bona notícia per a un 2021 que serà un any complicat”, ha afirmat el regidor i vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, que ha assenyalat que en els últims anys s’ha aconseguit rebaixar la tarifa.

Després de la polèmica amb Aigües de Barcelona (l’empresa mixta que gestiona el servei d’aigua a l’àrea metropolitana) pels increments de la factura de l’aigua amb el postconfinament, Badia ha explicat que l’assumpte ja s’està regularitzant. Segons el regidor, algunes famílies ja ho han pogut veure en la factura d’octubre i d’altres ho notaran al novembre. L’AMB va culpar Agbar d’un error que va disparar el preu, mentre que l’empresa ho va atribuir a la nova taxa de residus que es cobra en la factura de l’aigua.

Nou càlcul de la taxa de residus comercials

El govern metropolità plantejarà també en el plenari de l’AMB una nova fórmula per calcular la taxa de tractament de residus que paguen els comerços —que seguirà congelada el 2021. Ara es calcula segons l’activitat econòmica, el consum d’aigua i els coeficients de recollida selectiva de cada municipi. Amb la nova fórmula, s’elimina la variable del consum d’aigua i es tindrà en compte la superfície en metres quadrats de cada establiment.

D’aquesta manera, Eloi Badia ha explicat que un 40 % dels comerços metropolitans pagaran menys, entre els quals petits establiments de restauració. Per als comerços amb més superfície, s’ha previst un sistema de topalls per adaptar-se al nou preu de forma progressiva. La intenció és poder aplicar aquest nou càlcul a partir de l’últim trimestre del 2021.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

La nova llei de Canvi Climàtic espanyola obliga a la conca de l’Ebre a mobilitzar els sediments acumulats als embassaments. Una noticia que dona esperança per salvar l’Ebre, greument amenaçat pel canvi climàtic. Explorem en aquesta entrevista, amb Nuno Caiola, investigador del Eurecat i coautor de l’últim informe del MedECC sobre Mediterrània i Canvi Climàtic, la vulnerabilitat específica del Delta i les mesures necessàries per protegir-lo.  

Acte
10/06/2021 - 19:00
Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona
Article

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

Butlletí