El programa «Granollers entra en Simbiosi» guanyador nacional dels Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020

19/09/2020 - 20:06

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

«Granollers entra en Simbiosi» té per objectiu impulsar un ús i gestió més eficient i sostenible dels recursos i dels entorns industrials, especialment els residus i l’energia, aplicant els principis de la simbiosi industrial i incorporant la visió de l’economia circular en les pràctiques empresarials. El programa pretén posar en valor la proximitat i potenciar la col·laboració entre les empreses de Granollers per generar entorns simbiòtics que afavoreixin la sostenibilitat i la competitivitat simultàniament.

Es tracta de veure el conjunt d’indústries com si es tractés d’un ecosistema. En un ecosistema natural no hi ha residus, l’energia ve del Sol i flueix, i com més divers és l’ecosistema més ric i millor es desenvolupa. El programa considera les indústries com a part d’un ecosistema, en aquest cas industrial. Es pretén promoure i facilitar la col·laboració empresarial a diferents nivells, desenvolupant un entorn industrial on la simbiosi aporti un element diferencial al teixit productiu local, donant resposta als reptes concrets i treballant per maximitzar l’ús dels recursos, la transició energètica cap a energies renovables i la millora mediambiental del territori.

Des de Can Muntanyola, Centre de Serveis a les Empreses es fa assessorament en economia circular a les empreses i s’acompanya en l'anàlisi d'oportunitats de simbiosi per a la indústria.

"Granollers entra en simbiosi" compta amb la participació de les associacions de polígons de Granollers i entre les diferents línies d'actuació destaca l'impuls de projectes col·laboratius ja en marxa com el gestor energètic compartit, la deixalleria industrial o la generació solar compartida.

A més, s'ha creat la plataforma GRID Granollers, que pretén donar sortida a recursos no aprofitats i enfortir la relació entre les empreses locals.


 

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

344 joguines intercanviades i 97 kg de residus estalviats al mercat d’intercanvi de joguines de Martorell

Butlletí