Nou punt d’informació itinerant pel foment de la recollida selectiva al Vallès Oriental

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

13/11/2023 - 09:18

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

S’han produït 2 punts informatius per poder duplicar les activitats i actuar paral·lelament en dos municipis alhora. Aquests consten de 4 estacions de jocs que ajuden a entendre la importància de separar correctament els residus.

Els jocs s'estructuren en tres temàtiques amb una dinàmica rotativa, de forma que podran participar diferents persones en el mateix moment als diferents jocs:

  • Separació: "Reciclem", fent punteria i llençant els residus al contenidor correcte, i "Cada cosa al seu lloc", fent el màxim d'escenes de separació.
  • Impropis: "Troba l'intrús!", trobant els residus incorrectes.
  • Prevenció: "Pesca la millor opció", pescant els productes que generin menys residus.  

Els punts itinerants estaran atesos per 2 informadors/es ambientals que dinamitzaran les activitats i atendran de manera personalitzada les persones participants, lliurant elements de comunicació i un premi d'incentiu.

La campanya, impulsada pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen, i la gestió dels residus, i té com a objectiu principal contribuir a reduir el volum de residus que no se separen correctament i que van a parar a la fracció resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en la fracció de residus corresponent.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

El projecte preveu desplegar-se en un període de 20 anys amb una inversió de 36 M€, que permetrà, entre d’altres, renovar 73 km de canonades d’aigua

Butlletí