Sant Cugat torna a reclamar mesures urgents per combatre el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Cugat

27/02/2020 - 12:30

Continuen les reivindicacions dels joves de Fridays for Future (F4F) amb una nova manifestació pels carrers de Sant Cugat. En aquesta ocasió, el col·lectiu juvenil ha sumat forces amb l'Assemblea de la Bici Sant Cugat per reclamar mesures urgents per frenar el canvi climàtic i garantir la conservació del medi ambient. Sota el lema 'Volem un futur', un centenar de persones ha marxat pel centre de la ciutat.

La marxa ha coincidit amb la data del primer aniversari del moviment juvenil a la ciutat que busquen visibilitzar la seva causa i difondre el seu missatge per aconseguir canvis polítics i socials. El jovent de F4F recorda que 'el problema segueix vigent' i que, en un futur, serà aquest col·lectiu qui patirà 'les repercussions del canvi climàtic'. El moviment agraeix que Sant Cugat s'hagi declarat en emergència climàtica, un fet que demostra que en aquesta lluita s'avança 'a poc a poc'. Així i tot, encara queda 'molt camí per fer'.

A més, F4F i l'Assemblea de la Bici han trobat punts en comú per unir-se en aquesta lluita com és la cura pel medi ambient i una mobilitat sostenible. Ernest Vidal, portaveu de l'Assemblea de la Bici, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que sumar-se a aquesta iniciativa era 'una bona oportunitat' per conèixer-se entre els col·lectius i 'lluitar' per un objectiu comú.Els manifestants han sortit des de la plaça de Lluís Millet i, entre càntics i pancartes reivindicatives, han arribat a la plaça d'Octavià on els organitzadors han llegit un manifest. També han donat suport a la concentració F4F d'altres municipis del Vallès, la Plataforma de Pensionistes i diversos partits i representants polítics.

Aquesta mobilització ha estat la segona que ha organitzat F4F després de la que va inaugurar el curs, al setembre, amb més d'un centenar de joves protestant pels carrers de la ciutat. A més, el col·lectiu es concentra periòdicament cada divendres i impulsa xerrades a escoles i instituts.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Helena Vilardell és mestra, vicepresidenta d’Osona amb bici, i impulsora de Canvis en Cadena. Des d’aquesta última entitat ha contribuït a promoure el bicibús, una iniciativa de mobilitat sostenible i inclusiva adreçada al món escolar. En aquesta entrevista explica els beneficis d’aquesta fórmula de transport i aclareix algunes qüestions relatives a la seva implementació.

Opinió

Avui, segons les dades de la Generalitat hi ha 50 instal·lacions d’autoconsum compartit (de les més de 10.000 que hi ha en total), i la majoria no han pogut veure encara reflectits els seus estalvis en una factura.

Notícia

La Comissió Interdepertamental del Canvi Climàtic, presidida pel conseller Calvet, ha donat avui el vist-i-plau als primers onze projectes. El conseller ha posat el Fons Climàtic com un exemple més de l’Agenda Verda del Govern i de la voluntat de dur a terme polítiques efectives de lluita contra el canvi climàtic.

Butlletí