El barri de Clarà, a Torredembarra, s'incorpora al sistema de recollida porta a porta

Font: Ona La Torre

12/02/2020 - 12:17

El barri de Clarà s'incorpora des d'aquest 11 de febrer al sistema de la recollida de la brossa porta a porta. De moment s'hi han apuntat 346 habitatges d'aquest nucli, una xifra que supera lleugerament la previsió que havia fet la regidoria de Sostenibilitat.

I és que no només s'hi han interessat els veïns que viuen permanentment a Clarà, sinó també persones que hi tenen la segona residència.

La setmana passada els voluntaris ja van acabar la campanya informativa itinerant per les cases del barri i a partir d'avui la recollida de la brossa ja es farà porta a porta.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, comenta que aquest desplegament és molt ambiciós i que suposa una gran feina pels voluntaris i la regidoria, perquè s'ha de fer el control de tots els cubells i retirar contenidors.

Clarà serà el tercer barri que s'afegeix al nou model de recollida porta a porta des del desplegament del nou contracte d'escombraries. Al desembre ho va fer Babilònia i al gener Sant Jordi. En aquests barris, ja s'ha aconseguit arribar a uns 1.300 habitatges.

Cal recordar que des de fa més d'una dècada aquest sistema ja s'aplica al nucli antic i que abans de l'estiu també es vol arribar a Baix a Mar.

D'altra banda, Torredembarra inicia aquesta setmana una prova pilot per aplicar la recollida porta a porta en blocs de pisos.
Per fer aquesta prova s'habilitaran dues zones al barri de Sant Jordi on els veïns d'un seguit d'edificis hi podran deixar el tipus de brossa que toqui recollir aquell dia, sigui l'orgànica, paper, plàstic i rebuig.

La recollida porta a porta al barri de Sant Jordi s'havia començat a fer aquest gener, però només en les cases unifamiliars o amb pocs pisos. Ara bé, algunes comunitats de veïns més grans s'han interessat a participar en el sistema i per això s'ha decidit fer aquesta prova pilot.
El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ja comentava a l'espai Canal Bofill que calia començar a pensar com aplicar aquest sistema a blocs de pisos de cara a que en un futur es pugui estendre el sistema a tot el municipi.

En aquesta prova pilot hi participaran edificis de l'avinguda de les Comarques Catalanes, el carrer de la Rosella, el de l'Hort de l'Oca i el passatge de la Petúnia. També hi quedarà inclosa l'Escola Antoni Roig.
Es delimitaran dues zones per deixar la brossa al passatge de les Petúnies i a l'avinguda de les Comarques Catalanes.


 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Notícia

Durant els dos primers mesos de l’any, però, el rebuig generat ha augmentat un 6% en relació al 2021 i, per contrarestar-ho, l’Ajuntament endegarà un seguit de campanyes de conscienciació

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí