Besalú aconsegueix reciclar el 80% dels residus gràcies al sistema de recollida porta a porta

Font: GarrotxaDigital.cat

22/10/2019 - 11:36

El consistori comenta que va ser una iniciativa que al principi no va agradar a tothom, però després d’un any en funcionament els veïns i veïnes de Besalú s’han adaptat al canvi i les valoracions són positives.

 

 

 

 

Besalú va ser un dels primers municipis garrotxins en apostar per la recollida de residus porta a porta, va ser el passat mes de maig de l’any 2018 quan es va implementar el sistema en productors, empreses i establiments comercials, i durant el mes d’octubre del mateix any va ser el torn de la resta de la ciutadania. El consistori comenta que va ser una iniciativa que al principi no va agradar a tothom, però després d’un any en funcionament els veïns i veïnes de Besalú s’han adaptat al canvi i les valoracions són positives.

Albert Serra, regidor Medi Ambient Aj. Besalú: "La valoració és positiva perquè tant la gent com els productors han respost molt bé a aquest canvi perquè tothom sabia que era un canvi d’hàbits, però gràcies a la col·laboració ciutadana i al bon saber fer penso que els números demostren el fet que el canvi ha estat per bé".

El procés ha comportat algunes problemàtiques que l’ajuntament ha anat solucionant individualment per tal de facilitar el canvi.

Albert Serra, regidor Medi Ambient Aj. Besalú: "S’han anat trobant petites incidències com per exemple hi ha poques papereres al poble i això és un dels punts a tenir present, que les autocaravanes potser han tingut més problemàtica o les segones residències, i s’ha anat intentant solucionar la problemàtica individualment".

El consistori afirma que seguirà treballant per minimitzar l’impacte ambiental que suposen els residus, ja que el canvi no només es tracta de separar, sinó també de reduir. Les xifres exposen que Besalú ha aconseguit que el percentatge de recollida selectiva en relació del total de residus recollits passi del 30% al 80% després del primer any en funcionament del sistema porta a porta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El plec del nou contracte de la brossa preveu la implementació d’aquest sistema de recollida primer a les urbanitzacions i posteriorment a Vista Alegre

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí