Besalú aconsegueix reciclar el 80% dels residus gràcies al sistema de recollida porta a porta

Font: GarrotxaDigital.cat

22/10/2019 - 11:36

El consistori comenta que va ser una iniciativa que al principi no va agradar a tothom, però després d’un any en funcionament els veïns i veïnes de Besalú s’han adaptat al canvi i les valoracions són positives.

 

 

 

 

Besalú va ser un dels primers municipis garrotxins en apostar per la recollida de residus porta a porta, va ser el passat mes de maig de l’any 2018 quan es va implementar el sistema en productors, empreses i establiments comercials, i durant el mes d’octubre del mateix any va ser el torn de la resta de la ciutadania. El consistori comenta que va ser una iniciativa que al principi no va agradar a tothom, però després d’un any en funcionament els veïns i veïnes de Besalú s’han adaptat al canvi i les valoracions són positives.

Albert Serra, regidor Medi Ambient Aj. Besalú: "La valoració és positiva perquè tant la gent com els productors han respost molt bé a aquest canvi perquè tothom sabia que era un canvi d’hàbits, però gràcies a la col·laboració ciutadana i al bon saber fer penso que els números demostren el fet que el canvi ha estat per bé".

El procés ha comportat algunes problemàtiques que l’ajuntament ha anat solucionant individualment per tal de facilitar el canvi.

Albert Serra, regidor Medi Ambient Aj. Besalú: "S’han anat trobant petites incidències com per exemple hi ha poques papereres al poble i això és un dels punts a tenir present, que les autocaravanes potser han tingut més problemàtica o les segones residències, i s’ha anat intentant solucionar la problemàtica individualment".

El consistori afirma que seguirà treballant per minimitzar l’impacte ambiental que suposen els residus, ja que el canvi no només es tracta de separar, sinó també de reduir. Les xifres exposen que Besalú ha aconseguit que el percentatge de recollida selectiva en relació del total de residus recollits passi del 30% al 80% després del primer any en funcionament del sistema porta a porta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Article

Vilanova i la Geltrú disposa ja de l'estudi de detall per la implantació de la recollida d'escombraries porta a porta. Després d'analitzar els domicilis i les activitats econòmiques de la ciutat, la proposta divideix el municipi en tres zones amb tres tipus de recollida domiciliària diferent.

Notícia

Des de la posada en funcionament de la recollida de residus porta a porta en una part dels barris de Pardinyes i Balàfia el diumenge 14 de març, l’índex de recollida selectiva en aquesta zona de la ciutat s’ha més que duplicat. Ja arriba al 70%, quan anteriorment estava per sota del 30%, una dada que avala el bon funcionament del sistema.

Butlletí