L’ampliació de l’Aula Ambiental Bosc Turull, a Barcelona, ja està en marxa

Font: Ajuntament de Barcelona

21/10/2019 - 09:00

L’objectiu del projecte és ampliar l’espai natural de l’Aula per a l’estudi de la seva fauna i vegetació. L'actual equipament incorporarà cinc noves plataformes, una bassa naturalitzada, i un nou espai que donarà continuïtat al bosc a partir d'una de les cinc plataformes noves.

L’ampliació consisteix en la incorporació a l’equipament actual de tres tipus d’elements: cinc plataformes noves, una bassa naturalitzada, i un nou espai que donarà continuïtat al bosc a partir d’una de les cinc plataformes noves. L’objectiu del projecte és ampliar l’espai natural de l’Aula per a l’estudi de la seva fauna i vegetació.

D’aquesta manera, l’Aula Ambiental Bosc Turull passarà de disposar d’un terreny de 380,25 m2 a un de tenir-ne un de 487,15 m2. És a dir, guanyarà 106,90m2 de zona verda.

Les obres, que ja estan en marxa, s’executaran de forma que les molèsties als veïns siguin les mínimes possibles, i s’ha fixat un termini d’execució de sis mesos. A banda d’això, tots els materials i terres que es facin servir es reutilitzaran a l’obra com a reblerts.

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal del Districte de Gràcia gestionat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i pensat per millorar la biodiversitat urbana i promoure la sostenibilitat. D’altra banda, l’Aula Ambiental Bosc Turull també és un espai en un entorn privilegiat i molt viu,  obert al veïnat,  a la participació i col·laboració de col·lectius, entitats i persones. Recordeu que podeu trobar 3500 m2 de bosc  i horts per passejar, observar les plantes, escoltar els ocells, gaudir les vistes i conèixer la biodiversitat i els valors naturals, històrics i culturals de l’aula Ambiental-Bosc Turull amb un itinerari autoguiat. També un punt informatiu sobre l’equipament, recursos i activitats que s’ofereixen, o el servei de material en descoberta (lupes, prismàtics etc.) en préstec..  Tota la informació aquí 


 

Relacionats

Article

S'ha plantat la primera llavor al nou hort urbà del terrat de l'Escola Francesc Macià, situada a tocar de la plaça d'Espanya. Alumnes de 4t de Primària i persones usuàries de la residència i centre de dia Tres Pins (Fundació Sanitària Sant Pere Claver) conrearan aquest hort vertical amb capacitat per a 560 plantes, el segon que s'instal·la en un edifici públic de Sants-Montjuïc.

Article

Els veïns i veïnes de Viladecans participen a la "Gran Bellotada Ibérica" amb la plantació de més de 2.000 glans al Parc del Mas Ratés. Un repte col·lectiu, en el que ja han participat més de 25.000 persones de tota la península Ibèrica i que té per objectiu, plantar 25 milions de glans.

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí