Greta Thunberg i George Monbiot protagonizen un breu film sobre com la natura és clau per afrontar la crisi climàtica

Font: The Guardian

23/09/2019 - 09:32

Els activistes ambientals Greta Thunberg i George Monbiot han ajudat a produir un curtmetratge que posa de manifest la necessitat de protegir, restaurar i utilitzar la natura per afrontar la crisi climàtica.

Els ecosistemes vius com els boscos, els manglars, els pantans i els fons marins poden extreure enormes quantitats de diòxid de carboni de l’aire i emmagatzemar-los de forma segura, però actualment les solucions climàtiques naturals només reben el 2% del finançament gastat en la reducció d’emissions.

El director de la pel·lícula, Tom Mustill de Gripping Films, ha dit: "Hem intentat que la pel·lícula tingui el mínim impacte ambiental possible. Vam agafar trens cap a Suècia per entrevistar Greta, vam carregar el nostre cotxe híbrid a la casa de George, vam utilitzar energia verda per editar i vam utilitzar material reciclat per la gravació”


 

Categories: 

Relacionats

Article

És possible crear un futur segur per al clima amb les energies renovables: L’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA) ens proposa afegir-nos al canvi amb aquesta campanya.
Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Article

Després de mig any d'aquesta declaració i de la crisi provocada per la COVID-19, es presenta un nou informe que, entre d'altres, recull l'anàlisi de l’efecte del confinament en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i altres variables ambientals. Alhora, també s'han presentat noves projeccions climàtiques que s’ha generat els darrers mesos i els diferents escenaris de reducció de consum d’energia i de les emissions per a l’any 2030 d’acord amb els nous objectius de reducció de la Declaració.

Butlletí