Colau estudiarà posar un peatge urbà a Barcelona si la prohibició als cotxes vells no és suficient

Font: Betevé

22/07/2019 - 09:00

L'Ajuntament començarà a estudiar fer pagar als cotxes per entrar a Barcelona, just quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l’Ajuntament estudiarà la implantació d’un peatge urbà a Barcelona, com a mesura per reduir la contaminació atmosfèrica. El consistori ja ho havia previst, però no havia concretat quan.

Ara, en una entrevista a TV3, Colau ha anunciat que començaran a estudiar aquesta possibilitat quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida (estiu del 2020), moment en el qual es farà balanç del funcionament: “Si en els primers sis mesos ens sembla insuficient la contaminació que disminueix, haurem d’implantar altres mesures”, ha dit.

Tot i que no n’ha donat més detalls, l’alcaldessa ha assegurat que la possibilitat d’instaurar un peatge urbà per fer pagar els cotxes que entrin a Barcelona ja “està sobre la taula”. Ara bé, ha reiterat que primer caldrà analitzar l’efectivitat del la zona de baixes emissions. Així també ho ha insistit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, des del Parlament.


 

Relacionats

Notícia

Barcelona reforçarà els controls de matrícules a la zona de baixes emissions (ZBE). L'Ajuntament ha adjudicat la instal·lació de 42 nous punts de detecció, que s'afegiran als 20 que ja hi ha i que comproven si el vehicle, en funció de l'etiqueta ambiental, pot entrar-hi o no. En total, doncs, seran 62, el triple que ara.

Notícia

Enguany també s’instal·larà l’Anella Energètica, que permet a l’Expoelectric esdevenir la primera fira del sud d’Europa que genera la seva pròpia energia elèctrica a través de l’autoconsum fotovoltaic i de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G).

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Butlletí