Una campanya proposa boicotejar els aliments embolcallats amb plàstic d'un sol ús

Font: Mon Planeta

03/06/2019 - 12:14

L'objectiu és que els comerços apostin per alternatives a aquests envasos, que contribueixen a la contaminació dels mars

Una campanya de residu zero a tot l'estat espanyol demana que del 3 al 9 de juny no es comprin aliments embolcallats amb plàstics d'un sol ús per tal de conscienciar la població sobre els milions de tones de residus que van a parar als oceans cada any i que perjudiquen la fauna i el medi ambient.

Per això aquesta campanya, que compta amb el suport de Greenpeace, proposa un boicot als productes d'alimentació que fan servir aquests envasos tota la setmana i demana que els seus seguidors mirin de fer-la el més extensa possible. L'objectiu és que els comerços i a les marques apostin per altres alternatives al plàstic. Com a alternativa, els impulsors recomanen que es compri a establiments de venda a granel o que cadascú dugui el seu propi envàs.

Plàstics a les illes Cocos | Scientific Reports

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs públic l'adjudicació del nou contracte de recollida de residus i neteja viària amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat. El nou servei serà adaptable als canvis que es produeixin a la ciutat durant els 10 anys de vigència del contracte.

Article

El consistori ha instal·lat dispensadors d’aigua i ha repartit ampolles d’alumini als treballadors i treballadores del consistori

Butlletí