Una campanya proposa boicotejar els aliments embolcallats amb plàstic d'un sol ús

Font: Mon Planeta

03/06/2019 - 12:14

L'objectiu és que els comerços apostin per alternatives a aquests envasos, que contribueixen a la contaminació dels mars

Una campanya de residu zero a tot l'estat espanyol demana que del 3 al 9 de juny no es comprin aliments embolcallats amb plàstics d'un sol ús per tal de conscienciar la població sobre els milions de tones de residus que van a parar als oceans cada any i que perjudiquen la fauna i el medi ambient.

Per això aquesta campanya, que compta amb el suport de Greenpeace, proposa un boicot als productes d'alimentació que fan servir aquests envasos tota la setmana i demana que els seus seguidors mirin de fer-la el més extensa possible. L'objectiu és que els comerços i a les marques apostin per altres alternatives al plàstic. Com a alternativa, els impulsors recomanen que es compri a establiments de venda a granel o que cadascú dugui el seu propi envàs.

Plàstics a les illes Cocos | Scientific Reports

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Prevenir la generació de residus és la millor manera de disminuir l’impacte sobre el medi ambient que aquests generen i de malbaratar recursos. Els envasos d’un sol ús són una de les principals fonts de residus domèstics. Per això des de l'Ajuntament d'Abrera han repartit carmanyoles a tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi.

Article

La Comissió Europea organitza un concurs de bosses reutilitzades amb l'objectiu mostrar com la CE està realitzant un canvi per a convertir-se en més sostenible i inspirar els ciutadans de la UE a fer el mateix amb articles antics i sense utilitzar que podrien reutilitzar en lloc de llençar. Fins el 3 de març.

Notícia
Algunes aportacions fetes a la deixalleria de Cova Solera poden ser bonificables (foto: Ajuntament de Rubí)

Algunes aportacions fetes a la deixalleria de Cova Solera poden ser bonificables (foto: Ajuntament de Rubí)

Des de mitjans de gener, els rubinencs i les rubinenques que vulguin fer aportacions a les deixalleries municipals de la ciutat cal que tramitin el nou carnet d’usuari. Durant aquest primer mes de funcionament del nou sistema d’identificació, s’han expedit uns 1.400 carnets virtuals.

Butlletí