Més de 500 joves i infants de Barcelona demanen accions immediates contra la generació de residus i el canvi climàtic.

Van realitzar una acció anomenada el Gran Allau
23/05/2019 - 08:00

Aquesta acció la impulsen 13 centres educatius del programa Escoles+Sostenibles que participen al projecte Embolcalls + Sostenibles, que fomenta la reducció de residus als esmorzars i una alimentació saludable.

Més de 500 alumnes van omplir l’espai públic en un gran acte per reivindicar la lluita contra la generació de residus i demanar la col·laboració ciutadana, de les administracions i de les empreses per revertir aquesta tendència

L’acció anomenada “La gran allau” va reunir el 10 de maig a l’Arc de Triomf, 500 infants i joves de primària i secundària de 13 centres educatius de Barcelona que, conjuntament amb el professorat, han dissenyat aquest acte festiu i reivindicatiu.

L’acte va consistir en una simulació d’una gran bola de residus que xocava contra un mur de joves, que simbolitza la seva lluita per disminuir la quantitat de residus que es produeixen. A continuació es realitzarà una flashmob que simbolitza el despertar de la consciència ecològica dels joves, en especial cap a l’emergència del canvi climàtic. Com a cloenda final, es llegirà un manifest creat col·laborativament entre els centres que hi participen en el qual s’expressaran les seves demandes.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Embolcalls+Sostenibles, que té com a objectiu fomentar, als centres educatius, la reducció dels envasos utilitzats als esmorzars a partir d’un pla de prevenció d’embolcalls, al mateix temps que es realitza una anàlisi dels tipus d’esmorzar i es promouen hàbits alimentaris saludables.

El projecte es planteja al llarg d’un curs escolar i és un dels recursos que s’ofereixen als centres educatius des del programa municipal Escoles+Sostenibles. Aquest programa de l’Ajuntament de Barcelona s’emmarca en el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, una iniciativa en xarxa en què, a més de les escoles, hi ha implicades entitats cíviques i ciutadanes, universitats, comerços, empreses, col·legis professionals, sindicats i institucions, entre d’altres. Totes elles conformen l’anomenada xarxa Barcelona + Sostenible, que actualment compta amb més de 1.000 d’organitzacions i que treballa per estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Acte
24/02/2023 - 09:30
Cotxeres de Sants i pati de Lletres de la Facultat Històrica de la Universitat de Barcelona
Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Butlletí