Un pas més cap a la defensa del verd i la biodiversitat a Barcelona

22/05/2019 - 08:00

Un dels Grups de Treball de la xarxa B+S ha elaborat el “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat de la ciutat de Barcelona”, un document amb diverses propostes que el passat 9 d'abril va presentar als grups polítics municipals.

Els Grups de Treball de la xarxa Barcelona+Sostenible tenen per objectiu orientar l’acció de la xarxa i impulsar projectes per tal de tenir incidència en les polítiques públiques. En el cas del Grup de Treball del Verd i la Biodiversitat, una de les seves línies de treball és la d’acció política, i  és per aquest motiu que al llarg dels darrers mesos han elaborat l’anomenat “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat a la ciutat de Barcelona”, un document que es va presentar el passat 9 d’abril que recull diferents propostes per demanar als grups polítics municipals que les incorporin al seu programa electoral aspectes per potenciar el verd i la biodiversitat a la ciutat.

Aquest document, aglutina diverses propostes s’estructuren en 4 àmbits: plans i estratègies, Economia i finances, legislació i normativa i governança. L’Anna Parisi, de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i el Sergio Carratalá, de l’Estudi MataAlta, van ser els dos portaveus del Grup de Treball que van presentar les propostes fetes en una trobada amb els representants dels següents grups polítics municipals: del Partit dels Socialistes de Catalunya, de Barcelona en Comú (BeC), del Partit Popular, d'Esquerra Republicana i de la CUP Capgirem Barcelona. Tots els representants van mostrar interès, algunes propostes ja les tenien presents i d’altres es plantejaran incorporar-les als seus programes. Des del grup van oferir la seva expertesa i el seu assessorament a tots els grups polítics

Des del Grup de Treball es van plantejar altres vies per ampliar l’impacte que pugui tenir el document, com per exemple, elaborar a partir de les propostes una taula de valoració comparativa entre els diferents grups polítics segons com estiguin alineats els programes amb les línies d’acció recollides al manifest.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona

Butlletí