“Al Berguedà triem, tria al Berguedà”

El Consell Comarcal promou una campanya perquè el turisme se sumi al sistema de recollida de residus del Berguedà

Font: Consell Comarcal del Berguedà

25/04/2019 - 10:48

Amb el lema “Al Berguedà triem, tria al Berguedà”, la campanya pretén fer arribar al turista que a banda d’escollir la comarca per fer-hi estada, cal que s’adapti al sistema de recollida de residus de la població on residirà, encara que sigui esporàdicament. “Quan vinguis tria!” és la frase que completa la campanya adreçada al visitant, i que l’interpel·la directament perquè col·labori en el sistema propi del municipi on s’instal·larà, animant-lo a sumar-se a aquest gran projecte per millorar el medi ambient.

S’han repartit uns tríptics informatius a ajuntaments i comerços que expliquen com funcionen els diferents sistemes de recollida al Berguedà i com hauria de procedir el turista per no alterar el bon funcionament d’aquest.També hi ha la informació a les xarxes socials i www.triem.cat

Un dels punts destacats de la campanya és la distribució de targetes codificades per al turisme que permeten l’accés temporal a les àrees tancades, on es poden dipositar els residus en els seus corresponents contenidors. Els comerços i establiments de cada municipi poden repartir les targetes per obrir les àrees tancades. El visitant pot adquirir la targeta, pel preu simbòlic d’un euro, que li serà retornat si retorna la targeta i que li permet anar a separar els residus que generi a l’àrea corresponent del municipi. Si es tracta de pisos turístics, el propietari ha d’explicar a l’hoste com s’efectua la recollida en aquella població. 

A banda d’aquest material i de la campanya a diferents mitjans de comunicació, www.triem.cat, facilita tota la informació necessària per poder ajudar al visitant en l’adaptació als diferents sistemes de recollida del Berguedà.

Cal felicitar la població del Berguedà que ha aconseguit adaptar-se al nou sistema de recollida selectiva de residus en un temps molt breu. Tanmateix, cal tenir en compte que aquesta adaptació s’ha produït en un període  en què l’afluència turística no és gaire alta. Des de Setmana Santa fins ben avançada la tardor, és quan estacionalment el Berguedà rep més quantitat de turistes i visitants. És per això que el Consell Comarcal inicia aquesta campanya per conscienciar els visitants que el Berguedà està fent un gran esforç per separar correctament els residus i que ens cal la seva implicació perquè la seva visita no suposi un pas enrere en tot el què s’ha aconseguit.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest sistema evita la impressió de materials en paper i els substitueix per un format digital que els informadors i informadores entreguen a la ciutadania mitjançant la tecnologia sense fil del seus dispositius.

Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Article
L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació habilitada per l'Ajuntament de Sitges per netejar el litoral del municipi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus, uns 72 quilos, entre l'1 de juliol i el 8 d'agost. La darrera setmana de juliol és quan més residus es van recollir amb una mitjana de 100 litres cúbics diaris. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants. L'objectiu de la recollida és evitar la descomposició del material en partícules més petites i difícils de recollir que es podrien convertir en aliment per a diferents espècies, al mateix temps que evita que els residus derivin a la costa i acabin embossats als espigons o la sorra.

Butlletí