Recollida de mobles a través d'App a Parets del Vallès

16/03/2024 - 10:30

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

L’Ajuntament de Parets del Vallès posa en marxa millores de l’aplicació mòbil del municipi App Parets per incloure la petició del servei de recollida de mobles. Els veïns i veïnes del municipi ja poden demanar el servei a través del nou sistema que serà prioritari davant les altres formes d’efectuar la sol·licitud. Els objectius dels canvis és els de millorar la gestió dels residus al nostre municipi i els de permetre un servei de recollida més eficient.

Per fer la sol·licitud caldrà disposar de l’aplicació i d’un usuari registrat que podrà cercar l’apartat ‘Incidències i peticions’ per tal iniciar el tràmit del servei de recollida. En aquest apartat es demanarà a l’usuari de manera molt intuïtiva incorporar el DNI, l’adreça de l’emplaçament on s’ha de realitzar el servei i una fotografia dels mobles que han de ser recollits per iniciar el servei. Cada petició té un màxim de cinc mobles per servei que han d’estar prèviament desmuntats i poden ser des d’armaris i prestatgeries, fins a cadires i tauletes, entre altres.

Un cop enviada la petició, l’Ajuntament notificarà la data i hora de la recollida, de totes formes la disposició dels residus s’haurà de fer davant l’accés de la finca a partir de les 20 h del dia anterior i evitant al màxim les molèsties a la resta de veïns i veïnes. Els residus que s’inclouen en el servei de recollida són els mobles de fusta i en cap cas s’inclouran els electrodomèstics, ferralla, plàstics, matalassos, palets, líquids o runa, entre altres, que s’hauran de portar directament a la deixalleria per part de l’interessat.

El sistema de petició a través de l’App Parets és senzill, intuïtiu i serà el prioritari en tots els casos. Només en cas que estigui degudament justificat, el tràmit es pot fer per un mètode alternatiu com el presencial, la instància o la trucada telefònica. Les justificacions que exceptuen l’ús de l’aplicació mòbil per fer la sol·licitud són el fet no disposar de telèfon intel·ligent, també conegut com a smartphone, així com altres motius lligats amb les barreres tecnològiques o la bretxa digital.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Butlletí