Les Glòries estrenen un nou parc, la primera fase de la Canòpia Urbana

Font: betevé

11/04/2019 - 09:00

Obert al públic el nou parc de les Glòries amb més de 20.000 m2 d'espai verd i 400 arbres

S’ha obert al públic el nou parc de les Glòries. És la primera gran frase de la Canòpia Urbana que està prevista que s’estreni a finals del 2020. Suposarà un canvi radical d’aquest espai després de l’enderroc de l’anella viària i la construcció dels túnels viaris que permetran soterrar el trànsit de la Gran Via.

L’àmbit Clariana del parc de la Canòpia que s’ha estrenat aquest dissabte té 20.400 m2 de superfície verda, una gran clariana de gespa i més de 400 arbres. També s’ha creat una rambla per al passeig per vianants i bicicletes i zones d’estada amb 175 seients.

En aquest espai també s’hi ha construït un espai de jocs pensats per als més petits i una zona lúdicoesportiva on s’han col·locat taules de jocs i un espai de multiusos, que es pot utilitzar com a pista esportiva, de patinatge o de ball. Aquesta zona hi haurà una taquilla de préstec de material esportiu, lavabos i bar.

L’espai que comprèn la superfície que queda entre els carrers de la Independència i de Cartagena, també disposa d’una àrea per a gossos i un edifici públic pels serveis municipals Espai Verds. Totes aquestes obres han suposat una inversió de 17,2 milions d’euros.

Com que som en un període electoral, l’Ajuntament no ha pogut celebrar l’acte d’inauguració previst per l’espai. Però malgrat tot, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha mostrat satisfeta de veure acabada una obra que semblava un somni però ha reconegut que “queda molta feina per fer”.

L’abans i el després: 2013 – 2019

La plaça de les Glòries,el taló d’Aquil·les de l’urbanisme barceloní, ha sofert una transformació global que ha canviat aquesta zona de Sant Martí.

 

Les obres no s’han acabat

Ara el que hem de fer és finalitzar definitivament el parc”, ha exposat Sanz, una fase coordinada amb les obres del túnel de les Glòries, que permetrà soterrar el trànsit de la Gran Via. Des de l’Ajuntament afirmen que els treballs avancen al ritme previst per acabar les obres al desembre del 2020 i posar tota la infraestructura enfuncionament el primer trimestre del 2021.

La regidora Janet Sanz ha explicat que l’Ajuntament vol “prioritzar el bus interurbà i urbà i garantir que la mobilitat que avui va en superfície també vagi per sota” amb l’objectiu d’aconseguir “la millora de la connexió dels barris de l’entorn”, així com “de la qualitat de l’aire”. Unes reclamacions que comparteixen els veïns, que reclamen que es redueixi el pes del cotxe privat en aquesta zona.

Organitzen activitats de dinamització al parc

Per celebrar la posada en marxa de l’espai. L’Ajuntament ha organitzat tot d’activitats. Fins al 14 d’abril es podrà visitar l‘exposició “Mirades del verd”. I els caps de setmana del 6 i 7 i el del 13 i 14 d’abril, hi haurà monitors que oferiran jocs infantils; els dimarts i dijous d’abril i maig a les 10.00 hi haurà activitats i exercicis per a la gent gran.

A més, per celebrar-ho, aquest dissabte el Museu del Disseny celebra una jornada de portes obertes, amb entrades gratuïtes a les quatre exposicions permanents.

A punt d’estrenar la reforma de la Meridiana

Els propers dies s’estrenarà la reforma de la Meridiana entre el tram de les Glòries a Mallorca. Es preveu que durant la primera quinzena d’abril s’enllesteixin els últims detalls. El primer àmbit de la reurbanització de l’avinguda haurà tingut una inversió d’11 milions i servirà per transformar aquest espai en un nou eix cívic on el verd i els vianants seran els protagonistes.

En el tram entre Independència i Aragó s’hi han col·locat més arbres, vegetació, bancs i cadires. I l’Ajuntament explica que preveu construir un espai lúdic. Entre Aragó i València, l’espai central inclou el carril bici bidireccional, arbres i vegetació, que s’allargarà en el tram de València a Mallorca, on la franja d’arbrat i vegetació es traslladarà a una banda.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona

Butlletí