250 persones recullen quatre tones de plàstic al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Font: CCMA

01/04/2019 - 11:40

Uns 250 voluntaris han participat en una recollida de deixalles en set municipis de l'entorn del Parc Natural del delta de l'Ebre. La recollida es fa sota la campanya "Per un Delta net" i ha aconseguit cinc tones de brossa, de les quals el 80% són plàstic.

La gran part dels residus eren plàstic com taps, ampolles, bidons, cordes o xarxes. Xavier Abril, tècnic del Parc Natural i coordinador de la iniciativa, explica que el delta és un espai complicat i que la brossa ve de diferents activitats.

"És un espai complicat amb molts quilòmetres de costa, en una mar tancada que és la Mediterrània, amb 200 milions de persones vivint-hi que a l'estiu es multipliquen per dos i amb activitats que es desenvolupen tant a dins com a fora, primàries i turístiques."

"Per un Delta Net" és una campanya de sensibilització per canviar els hàbits de consum de la població i reduir la quantitat de residus que es generen. Xavier Abril, tècnic del Parc Natural i coordinador de la iniciativa, explica que es tracta de promoure petits canvis en el dia a dia.

"És important sensibilitzar i intentar tenir un canvi de conducta pel que fa al consum, petits gestos del dia a dia per deixar de gastar o comprar plàstics i sombreembalatges. És més net qui no embruta; per això, a més de venir a netejar, també tenim la part educativa i sensibilitzadora"

Pels promotors, la reducció del consum de plàstic és important, perquè, segons ells, no gaudeixen de la facilitat de separar els residus com en altres llocs. El Xavier explica que ho van intentar un cop i l'experiència no els va resultar gratificant.

"Aquí, els plàstics estan matxacats pel sol, per la sal, per les ones, pel vent i alguns tenen vida incorporada i tot. És molt difícil que puguem separar els residus i donar-los una segona vida. Fa un parell d'anys vam enviar 600 quilos a una empresa a Montpeller i van sortir 180 quilos de taps per a xampú d'una empresa coneguda."

Tot i que s'ha recollit una tona més que en l'edició de l'any passat, el coordinador apunta que la recollida va a la baixa perquè l'any 2015 se'n van recollir fins a vuit.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Un any després de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus a Collbató el balanç és molt positiu. La implantació de la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions ha demostrat ser una bona opció, ja que la recollida selectiva ha augmentat, del 60 al 80%, i s’ha reduït la fracció resta gairebé a la meitat, del 40 al 20%.

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Butlletí