Formació en gestió de residus per un projecte de cooperació tècnica

Font: Ajuntament de Vic

25/03/2019 - 10:27

En el marc d'un conveni de cooperació tècnica, l'Ajuntament de Vic i l'Ajuntament de Ziguinchor, al Senegal, han iniciat una nova línia de treball en l'àmbit de la gestió de residus augmentant així el valor afegit de la cooperació local.

La gestió de residus a Senegal és molt precària i els principals problemes són de tipus tecnològic però també cultural. Ja que afegit a la gran mancança de recursos materials, humans i tècnics per a poder fer·ne la gestió, també hi ha un problema cultural de manca de sensibilització i conscienciació del perill que aquests residus poden provocar no tan sols al medi ambient sinó també directament a les persones.

En aquest context de treball i en el marc d'un conveni de cooperació d'enfortiment de capacitats tècniques a la Casamance, l'Ajuntament de Vic amb col·laboració amb VialnetVic i RRO han iniciat un projecte d'enfortiment de capacitats a tècnics de l'Ajuntament de Ziguinchor.

Del passat 26 de febrer fins el 9 de març, tres agents de l'àrea de serveis de l'Ajuntament de Ziguinchor varen fer una estada a la ciutat de Vic on varen rebre formació tècnica en gestió de residus. Durant aquests quinze dies els tres tècnics de la municipalitat de Ziguinchor han seguit un programa formatiu (teòric i pràctic) per part de professionals de VialnetVic i RRO.

El contingut de la formació s'ha basat en l'experiència i expertesa de Vic i comarca en aquest àmbit de treball, com ara la recollida per mitjà de contenidors, la recollida porta a porta, neteja viària, control de dipòsit controlat i compactació de rebuig, la conducció i tractament de lixiviats i el manteniment de maquinària entre d'altres. Una formació molt complerta que ha obert un nou concepte de gestió de residus als tècnics de Ziguinchor.

Al finalitzar aquestes dues setmanes de treball, divendres passat Toni Serrat, regidor de cooperació de l'Ajuntament de Vic, i Montse Bosch, responsable de l'empresa VialnetVic que s'ha encarregat del programa formatiu, varen fer entrega dels diplomes d'aprofitament al cap de l'àrea de serveis i via pública de l'Ajuntament de Ziguinchor, Aliou Dieme, i als dos agents tècnics de la brigada, Moulaye Seydi i Youssapha Sane que aquest cap de setmana ja han tronat a Senegal.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament de Vic i el de Ziguinchor inicien una cooperació tècnica municipalista, que posa en valor el rol dels municipis com a actors de la cooperació descentralitzada internacional.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Article

Es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població.

Article

Rubí ha celebrat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 20 al 28 de novembre. L’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats i ciutadania, ha organitzat una programació centrada en la sensibilització sobre la necessitat d’evitar que els objectes es converteixin en residu abans d’hora. El Consistori calcula que, gràcies a les diferents accions dutes a terme, s’ha previngut al voltant d’una tona de residus.

Butlletí