Formació en gestió de residus per un projecte de cooperació tècnica

Font: Ajuntament de Vic

25/03/2019 - 10:27

En el marc d'un conveni de cooperació tècnica, l'Ajuntament de Vic i l'Ajuntament de Ziguinchor, al Senegal, han iniciat una nova línia de treball en l'àmbit de la gestió de residus augmentant així el valor afegit de la cooperació local.

La gestió de residus a Senegal és molt precària i els principals problemes són de tipus tecnològic però també cultural. Ja que afegit a la gran mancança de recursos materials, humans i tècnics per a poder fer·ne la gestió, també hi ha un problema cultural de manca de sensibilització i conscienciació del perill que aquests residus poden provocar no tan sols al medi ambient sinó també directament a les persones.

En aquest context de treball i en el marc d'un conveni de cooperació d'enfortiment de capacitats tècniques a la Casamance, l'Ajuntament de Vic amb col·laboració amb VialnetVic i RRO han iniciat un projecte d'enfortiment de capacitats a tècnics de l'Ajuntament de Ziguinchor.

Del passat 26 de febrer fins el 9 de març, tres agents de l'àrea de serveis de l'Ajuntament de Ziguinchor varen fer una estada a la ciutat de Vic on varen rebre formació tècnica en gestió de residus. Durant aquests quinze dies els tres tècnics de la municipalitat de Ziguinchor han seguit un programa formatiu (teòric i pràctic) per part de professionals de VialnetVic i RRO.

El contingut de la formació s'ha basat en l'experiència i expertesa de Vic i comarca en aquest àmbit de treball, com ara la recollida per mitjà de contenidors, la recollida porta a porta, neteja viària, control de dipòsit controlat i compactació de rebuig, la conducció i tractament de lixiviats i el manteniment de maquinària entre d'altres. Una formació molt complerta que ha obert un nou concepte de gestió de residus als tècnics de Ziguinchor.

Al finalitzar aquestes dues setmanes de treball, divendres passat Toni Serrat, regidor de cooperació de l'Ajuntament de Vic, i Montse Bosch, responsable de l'empresa VialnetVic que s'ha encarregat del programa formatiu, varen fer entrega dels diplomes d'aprofitament al cap de l'àrea de serveis i via pública de l'Ajuntament de Ziguinchor, Aliou Dieme, i als dos agents tècnics de la brigada, Moulaye Seydi i Youssapha Sane que aquest cap de setmana ja han tronat a Senegal.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament de Vic i el de Ziguinchor inicien una cooperació tècnica municipalista, que posa en valor el rol dels municipis com a actors de la cooperació descentralitzada internacional.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Article

“Guerra al plàstic” és el lema de la campanya de l'Ajuntament per promoure la compra de l'eco-caramel per a les Comparses d'aquest 2020. L'objectiu és conscienciar sobre la nova normativa i promoure l'ús d'aquest caramel embolicat amb un bioplàstic, un únic embolcall que es degrada molt més ràpidament en el medi i que per tant té un menor impacte ambiental. 

Butlletí