A new bioeconomy for a sustainable Europe

La Comissió Europea ha presentat un pla d'acció per desenvolupar una bioeconomia sostenible i circular que serveixi a la societat, el medi ambient i l'economia d'Europa.
26/11/2018 - 11:47

Els detalls del Pla d’acció es troben en la comunicació COM(2018) 673 final, que presenta 14 accions concretes que es desenvoluparan durant el 2018 i el 2019. Les accions persegueixen 3 objectius concrets:

  • Incrementar i reforçar els sectors amb base biològica.
  • Executar ràpidament la bioeconomía a tot Europa.
  • Protegir els ecosistemes i comprendre les limitacions ecològiques de la bioeconomia.

Els conceptes de bioeconomia i economia circular han agafat volada en aquests últims anys en els objectius i les polítiques de la Unió Europea com a resposta a la necessitat de transformació del model econòmic intensiu en recursos que han perdurat fins ara.

Aquesta revisió de l’Estratègia Europea de Bioeconomia (2018) assenta que la bioeconomia sostenible és el segment renovable de l’economia circular i aposta per accions que assegurin la circularitat dels bioresidus, la innovació i la inversió en bioeconomia circular i el desenvolupament de bioproductes, reciclables i biodegradables. Segurament, l’actualització de l’Estratègia de Bioeconomia respon a suplantar la mancança, pel que fa a la circularitat dels recursos biològics i els impactes sobre el cicle de nutrients i la biodiversitat, en el Paquet d’Economia Circular.

Podeu descarregar aquí el Pla d'Acció complert.


 

Relacionats

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Article

La II edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus premia les iniciatives verdes de set empreses de la ciutat

Article
Foto: ACN

Foto: ACN

El Consell Comarcal de la Selva presenta els resultats del nou sistema de recollida de residus porta a porta als municipis d’Amer, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sant Julià de Llor i Bonmatí

Butlletí