A new bioeconomy for a sustainable Europe

La Comissió Europea ha presentat un pla d'acció per desenvolupar una bioeconomia sostenible i circular que serveixi a la societat, el medi ambient i l'economia d'Europa.
26/11/2018 - 11:47

Els detalls del Pla d’acció es troben en la comunicació COM(2018) 673 final, que presenta 14 accions concretes que es desenvoluparan durant el 2018 i el 2019. Les accions persegueixen 3 objectius concrets:

  • Incrementar i reforçar els sectors amb base biològica.
  • Executar ràpidament la bioeconomía a tot Europa.
  • Protegir els ecosistemes i comprendre les limitacions ecològiques de la bioeconomia.

Els conceptes de bioeconomia i economia circular han agafat volada en aquests últims anys en els objectius i les polítiques de la Unió Europea com a resposta a la necessitat de transformació del model econòmic intensiu en recursos que han perdurat fins ara.

Aquesta revisió de l’Estratègia Europea de Bioeconomia (2018) assenta que la bioeconomia sostenible és el segment renovable de l’economia circular i aposta per accions que assegurin la circularitat dels bioresidus, la innovació i la inversió en bioeconomia circular i el desenvolupament de bioproductes, reciclables i biodegradables. Segurament, l’actualització de l’Estratègia de Bioeconomia respon a suplantar la mancança, pel que fa a la circularitat dels recursos biològics i els impactes sobre el cicle de nutrients i la biodiversitat, en el Paquet d’Economia Circular.

Podeu descarregar aquí el Pla d'Acció complert.


 

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article
Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

La prova pilot del projecte Mataró cívica i activa per incentivar de forma innovadora la recollida selectiva als barris de Pla d’en Boet i Rocafonda finalitza amb l’acte d’entrega dels xecs a les cinc escoles que hi van participar des del febrer fins al desembre del 2019. Els centres educatius reben 19.008 €, el 50% dels ingressos que el consistori rep pels quilos de selectiva recollits. L’altra 50% es destina a la millora de la neteja de la zona.

Butlletí