Les escoles de Barcelona seran refugis climàtics

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 5 M € per reduir la calor a 10 escoles

Font: Ajuntament de Barcelona i betevè

29/10/2018 - 13:05

El projecte municipal “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa” ha estat reconegut per la Comissió Europea com a Acció d'Innovació Urbana (Urban Innovation Action) i rebrà una subvenció FEDER de quatre milions d'euros. El pla preveu convertir els centres educatius en refugis climàtics amb mesures relacionades amb l'aigua, el verd i la rehabilitació per disminuir l'impacte de la calor als estius.

La proposta, que s’aplicarà primerament en una prova pilot amb deu escoles, inclou la rehabilitació de patis per ampliar els espais verds i amb aigua, i millorar l’eficiència energètica, amb l’objectiu que els centres estiguin preparats per fer front a la calor de l’estiu.

A més, les escoles de la ciutat romandran obertes durant el període estival com a instal·lacions d’oci refrescants per a tota la ciutadania.

El projecte, que permetrà protegir un dels col·lectius més vulnerables i menys responsables dels problemes derivats del canvi climàtic, es desenvoluparà entre el 2019 i el 2022.

Mitigar aquests efectes és un dels eixos de treball del Pla Clima de Barcelona que ha estat reconegut com a millor iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic de les ciutats europees.

Escoles + Sostenibles

L’anunci del suport europeu al projecte de refugis climàtics de la ciutat s’ha fet dins de l’acte d’inici del curs 2018-2019 amb la xarxa d’Escoles + Sostenibles. Enguany, en la 18a edició del programa, la xarxa incorpora 10 nous centres amb un total de 352 escoles.

La xarxa promou la sostenibilitat a l’entorn educatiu amb assessorament i recursos perquè els centres puguin desenvolupar projectes innovadors amb criteris ambientals en àmbits com la prevenció de residus, l’ampliació de verd, l’afavoriment de la biodiversitat, l’estalvi d’aigua o la transformació d’espais exteriors.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El reconeixement s’emmarca en la participació de Barcelona a la missió europea ”100 ciutats intel·ligents i neutres en carboni al 2030”, que agrupa les ciutats capdavanteres en descarbonització.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Butlletí