Lliurament de l’estudi del potencial fotovoltaic per autoconsum en els edificis municipals de Sant Boi de Llobregat

20/08/2018 - 13:39

Des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’ha lliurat l’estudi del potencial fotovoltaic de les cobertes municipals de Sant Boi de Llobregat. L’estudi dóna una potència a instal·lar propera a 1 MW i amb estalvis anuals de més de 500 tones de CO2 anuals  

A partir de l’estudi de 54 edificis municipals, 14 dels quals telemesurats hora a hora, s’ha avaluat la viabilitat tècnica i econòmica d’omplir les teulades dels edificis municipals de Sant Boi amb plaques fotovoltaiques.

Aquestes instal·lacions farien una aportació del gairebé 30 % de cobertura energètica, és a dir, que es generaria gairebé el 30 % de l’energia consumida pels 54 edificis de Sant Boi analitzats.

Les amortitzacions d’aquests edificis són molt bones amb períodes simples de retorn de menys de 10 anys. Els retorns econòmics també són molt interessants.

L’estudi s’ha realitzat amb l’ajuda inestimable d’un estudiant de pràctiques del Grau d’Energia de la UPC i Màster d’Energies Renovables de la UB.

Les dades estan disponibles al SITMUN


 

Categories: 

Relacionats

Article

En marxa 86 projectes d’energia solar en edificis i mitgeres i a l’espai públic. Amb aquestes noves instal·lacions es passarà dels 3,52 MWp de potència fotovoltaica actuals als 7,2 MWp, i això permetrà estalviar un total de 3.192 tones de diòxid de carboni equivalent cada any.

Article

L’actuació s’emmarca en el projecte per impulsar la transició energètica a Mataró, que compta amb finançament europeu. Les plaques fotovoltaiques d’autoconsum ja s’estan instal·lant a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor, i en els propers dies també ho faran a l’Institut Miquel Biada.

Article

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, ha anunciat que s’ha contractat la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’edifici de l’Escola Emili Vallès. La seva instal·lació està prevista per aquest mes i s’emmarca dins del pla que l’Ajuntament d’Igualada està duent a terme aquest any en aquest àmbit.

Butlletí