Re-connecta a Sant Boi de Llobregat

29/05/2023 - 08:39

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat aprenen nocions d’electricitat i ofereixen un servei a la comunitat que, a més, contribueix a la sostenibilitat.


Una vintena de veïns i veïnes del municipi de Sant Boi de Llobregat participen al taller Re-connecta de la Fundació Marianao, un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics. A través de donacions i col·laboracions, es reben tota mena d’aparells com ara cafeteres, torradores, batedores o planxes, entre d’altres. Molts d’aquests aparells es poden reparar i tornen a funcionar, fet que permet posar-los de nou en el cicle de vida. Aquells que, malauradament, no poden arreglar-se, es porten al punt verd perquè siguin reciclats degudament.

Amb una mitjana d’edat de 60 anys, per a les persones que participen en aquesta iniciativa, Re-connecta és molt més que un taller de reparació electrònica: es tracta d’un espai per trobar-se amb gent i connectar amb la comunitat. La majoria d’aquestes persones van començar a participar a la Fundació Marianao en els cursos d’informàtica i noves tecnologies que ofereix el Punt Òmnia. Ara aquestes persones aprenen nocions d’electricitat i ofereixen un servei a la comunitat que, a més, contribueix a la sostenibilitat.

L’Alba és veïna del barri i fa ús dels serveis del taller Re-connecta: “Fa unes setmanes vaig portar un altaveu Bluetooth que havia deixat de funcionar bé i s’ha pogut arreglar: ara funciona perfectament i estic molt contenta perquè l’havia donat per perdut. Avui porto una cafetera, a veure si tenim la mateixa sort!”.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Boi de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Butlletí