Re-connecta a Sant Boi de Llobregat

29/05/2023 - 08:39

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat aprenen nocions d’electricitat i ofereixen un servei a la comunitat que, a més, contribueix a la sostenibilitat.


Una vintena de veïns i veïnes del municipi de Sant Boi de Llobregat participen al taller Re-connecta de la Fundació Marianao, un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics. A través de donacions i col·laboracions, es reben tota mena d’aparells com ara cafeteres, torradores, batedores o planxes, entre d’altres. Molts d’aquests aparells es poden reparar i tornen a funcionar, fet que permet posar-los de nou en el cicle de vida. Aquells que, malauradament, no poden arreglar-se, es porten al punt verd perquè siguin reciclats degudament.

Amb una mitjana d’edat de 60 anys, per a les persones que participen en aquesta iniciativa, Re-connecta és molt més que un taller de reparació electrònica: es tracta d’un espai per trobar-se amb gent i connectar amb la comunitat. La majoria d’aquestes persones van començar a participar a la Fundació Marianao en els cursos d’informàtica i noves tecnologies que ofereix el Punt Òmnia. Ara aquestes persones aprenen nocions d’electricitat i ofereixen un servei a la comunitat que, a més, contribueix a la sostenibilitat.

L’Alba és veïna del barri i fa ús dels serveis del taller Re-connecta: “Fa unes setmanes vaig portar un altaveu Bluetooth que havia deixat de funcionar bé i s’ha pogut arreglar: ara funciona perfectament i estic molt contenta perquè l’havia donat per perdut. Avui porto una cafetera, a veure si tenim la mateixa sort!”.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Boi de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

344 joguines intercanviades i 97 kg de residus estalviats al mercat d’intercanvi de joguines de Martorell

Article

Més de 1.800 persones es van passar dissabte per alguna de les 74 parades instal·lades a la plaça de l’Església · En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va apostar un cop més per les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar)

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí