El desenvolupament urbà sostenible, a debat

01/02/2018 - 08:33

La Diputació de Barcelona va organitzar, al Pati Manning, les XXII Jornades sobres la Unió Europea, amb la voluntat de debatre sobre el desenvolupament urbà sostenible.

Aquesta aposta és un dels eixos del Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 de la corporació, amb l’objectiu de forjar ponts entre els governs locals del món per millorar la qualitat de vida de les persones.

L’especialista de partenariats i comunicacions del Programa d’Assentaments Humans de Nacions Unides (ONU-Habitat), Rosa Suriñach, va centrar la primera part de la jornada en la construcció, al llarg dels últims anys, de les agendes globals i el paper dels governs locals, en especial de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), de la Nova Agenda Urbana (NAU) i del Pacte de París contra el canvi climàtic. Durant la segona part de la jornada, es van presentar tres programes europeus que tenen per objectiu fomentar el desenvolupament urbà sostenible, en el marc de les agendes urbanes i pactes globals. Aquests programes són l’Urban Innovation Actions (UIA), l’URBACT i l’International Urban Cooperation (IUC).


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El PDU metropolità s'ha aprovat de forma inicial amb un amplíssim consens tècnic, polític, territorial i social

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Article

Barcelona Energia s’ha unit a la celebració de les Festes de la Mercè amb l’objectiu de contribuir a un esdeveniment més sostenible i ecològic, proveint energia renovable a tots els actes, exhibicions i espais del programa oficial.

Butlletí