Jornada tècnica: Espècies exòtiques invasores en ambients fluvials

dimarts, 27 juny, 2017 - 09:00 a dimecres, 28 juny, 2017 - 13:59
Sala d'Actes del Vagó. Recinte de l'Escola Industrial
Geolocation

Les espècies exòtiques o al·lòctones són aquelles que s’introdueixen en un medi del qual no són originàries. La petita part de les espècies exòtiques que arriben a superar les diferents etapes d’introducció, establiment i expansió en un nou ecosistema és aquella que considerarem fauna o flora invasora. Els ecosistemes aquàtics acostumen a patir més risc d’invasió.

PROGRAMA DEFINITIU

INSCRIPCIONS OBERTES

Els sistemes aquàtics continentals són espais de gran valor ecològic i social que cal preservar. A través de l’educació ambiental es poden conèixer i difondre els seus valors  i promoure la seva protecció i conservació de manera integral i fomentar un ús sostenible de l’aigua que garanteixi l’equilibri entre satisfer la demanda de consum i la conservació del medi natural.

Per aquest motiu, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental (OTEPA), engega el Programa Va d'Aigua.  L’objectiu principal d’aquest programa és el de donar suport a aquells equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals.

Fruit de la identificació de multitud d’iniciatives municipals en aquest àmbit, s’ha creat la Comissió d'ambients aquàtics continentals dins la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per promoure el treball en xarxa entre aquests projectes i equipaments i la pròpia Diputació.

Dins del programa de suport Va d’Aigua, s’ha encarregat a l’Associació Hàbitats la redacció de la Guia d’espècies exòtiques invasores als espais fluvials. Que és a l’hora uns dels temes rellevants a treballar per part de la Comissió.

Aquesta jornada serveix com a presentació d’aquesta Guia i per posar en comú el coneixement i accions per gestionar la presència d’espècies exòtiques invasores en els nostres espais fluvials.


Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Biodiversitat

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Acte
27/05/2024 - 10:00
Carrer Canuda, 6. Barcelona
Article

Barcelona destaca com una de les metròpolis més actives en el mapeig de biodiversitat marina en un recompte mundial de natura urbana.

Butlletí