Jornada tècnica: Espècies exòtiques invasores en ambients fluvials

dimarts, 27 juny, 2017 - 09:00 a 14:00
Sala d'Actes del Vagó. Recinte de l'Escola Industrial
Geolocation

Les espècies exòtiques o al·lòctones són aquelles que s’introdueixen en un medi del qual no són originàries. La petita part de les espècies exòtiques que arriben a superar les diferents etapes d’introducció, establiment i expansió en un nou ecosistema és aquella que considerarem fauna o flora invasora. Els ecosistemes aquàtics acostumen a patir més risc d’invasió.

PROGRAMA DEFINITIU

INSCRIPCIONS OBERTES

Els sistemes aquàtics continentals són espais de gran valor ecològic i social que cal preservar. A través de l’educació ambiental es poden conèixer i difondre els seus valors  i promoure la seva protecció i conservació de manera integral i fomentar un ús sostenible de l’aigua que garanteixi l’equilibri entre satisfer la demanda de consum i la conservació del medi natural.

Per aquest motiu, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental (OTEPA), engega el Programa Va d'Aigua.  L’objectiu principal d’aquest programa és el de donar suport a aquells equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals.

Fruit de la identificació de multitud d’iniciatives municipals en aquest àmbit, s’ha creat la Comissió d'ambients aquàtics continentals dins la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per promoure el treball en xarxa entre aquests projectes i equipaments i la pròpia Diputació.

Dins del programa de suport Va d’Aigua, s’ha encarregat a l’Associació Hàbitats la redacció de la Guia d’espècies exòtiques invasores als espais fluvials. Que és a l’hora uns dels temes rellevants a treballar per part de la Comissió.

Aquesta jornada serveix com a presentació d’aquesta Guia i per posar en comú el coneixement i accions per gestionar la presència d’espècies exòtiques invasores en els nostres espais fluvials.


Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Biodiversitat

Relacionats

Acte
03/05/2019
Jornades obertes de recerca naturalista. Parc dels Tres Turons 4 i 5 de maig
Notícia

La remunicipalització de l’aigua ha estat el centre de la Jornada Internacional per l’Aigua Pública i Democràtica que s’ha celebrat a Barcelona. Diferents plataformes europees i ciutats que lluiten per aconseguir una gestió pública de l’aigua han compartit experiències i han debatut els diferents models de gestió.

Notícia

Obert al públic el nou parc de les Glòries amb més de 20.000 m2 d'espai verd i 400 arbres

Butlletí