Mollet, primera ciutat catalana on s'instal·laran contenidors de roba usada de Càritas

18/01/2017 - 09:37

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració pioner a Catalunya que comportarà la instal·lació de contenidors de roba usada per articular la seva recollida i, alhora, potenciar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

En aquest sentit, el director president de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, ha agraït "la constant solidaritat i sensibilitat de l'Ajuntament, del seu alcalde, de la regidoria de Serveis Socials i de la ciutat de Mollet en general, qui sempre s'han mostrat disposats a donar passos com aquest en benefici de les persones més necessitades". Obiols ha afegit que "aquesta iniciativa que neix a Mollet i que en principi s'estendrà a 54 municipis més, se suma al gest de l'Ajuntament, l'any passat, d'oferir un local a Càritas on està instal·lada l'actual botiga solidària". 

De la seva banda, el director de Formació i Treball, entitat promoguda per Càritas, Albert Alberich, ha recordat que "l'objectiu final és crear oportunitats i dignificar aquelles persones en risc d'exclusió social, ja sigui treballant en la recollida de la roba o a la Planta on es tracta la roba usada de Sant Esteve Sesrovires". 

Així mateix, per a Josep Monràs, "aquesta petjada que avui neix a Mollet ens fa sentir molts orgullosos", ja que no només "facilitem a la ciutadania que pugui donar aquella roba que no utilitza perquè altres persones puguin vestir dignament", sinó que comporta que "el valor d'aquests contenidors sigui transformar l'exclusió social en inserció laboral i, per tant, en dignitat personal".   

A partir del mes de febrer, 10 d'aquest contenidors s'instal·laran per diferents punts de Mollet. 

Serà la primera vegada que una ciutat catalana signa un conveni semblant acollint contenidors de Càritas.



 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Butlletí