Reus crearà 25 parcel·les per a usos d'hort urbà

27/12/2016 - 17:04

L'Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs d'adequació i millora d'un solar municipal per crear-hi 25 parcel·les destinades a activitat d'hort urbà.

Aquests horts es gestionaran d'acord amb l'Associació de Veïns del barri Sol i Vista en el marc del Pla de Barris de Sol i Vista – Immaculada, que preveu aquesta iniciativa com a eina de desenvolupament comunitari.

L'espai d'horts urbans que s'habilita al raval de Sol i Vista disposarà de 25 parcel·les en les quals veïns i entitats dels barris Sol i Vista i Immaculada podran aprendre i realitzar tasques de conreu d'hortalisses. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, recorda que les persones i entitats interessades a participar en aquest projecte poden adreçar-se tant a l'associació de veïns de Sol i Vista com a la mateixa Regidoria per sol·licitar la inscripció.

El solar municipal que ara s'adequa disposa d'uns 3.000 metres quadrats i es distribueix en diferents parcel·les d'uns 80 metres quadrats per a ús individual i d'altres parcel·les d'uns 160 metres quadrats per a ús d'entitats (amb un total de superfície conreable d'uns 2.100 metres quadrats). En el solar també s'hi construirà i instal·larà un dipòsit per a compostació de matèria orgànica. El pressupost municipal reservat per portar a terme aquests treballs és d'uns 42.500 euros.

Vessant formatiu

El projecte d'horts urbans a Sol i Vista i Immaculada té un vessant formatiu que es tradueix en la presència d'alumnat del projecte “Treball als Barris”, especialitzat en agricultura ecològica i impartit per l'Institut Municipal de Formació i Empresa en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya, que realitzaran feines de manteniment i aprenentatge en la custòdia d'aquests horts en cooperació amb el veïnat. D'aquesta manera s'aprofiten sinèrgies de l'activitat formativa per a persones en situació d'atur i es vehiculen cap al desenvolupament social i comunitari a través del Pla de Barris d'aquesta àrea de la ciutat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí