Compte enrere per als horts urbans a Premià de Dalt

17/10/2023 - 17:00

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Dijous 5 d’octubre es va presentar el projecte d’hort comunitari que posa en marxa la regidoria d’Acció Social a través d’un conveni entre l’Ajuntament de Premià de Dalt i la Fundació Humana.

L’objectiu és crear, organitzar, gestionar i dinamitzar dos horts al municipi, un al barri Santa Anna-Tió i l’altre a la Cisa.  Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari per assolir que les persones que participin d’aquest projecte aprenguin les bases de l’agricultura ecològica.

Humana farà una formació cada mes per a l’aprenentatge de les persones participants, a més d’un acompanyament i assessorament setmanal sobre el terreny. D’aquesta manera, obtindran les claus i les eines per aconseguir l’aprofitament de recursos per tal d’assolir una economia més sostenible. Aquesta formació està fonamentada en valors com la responsabilitat, el desenvolupament personal, el treball en equip, la promoció de les relacions i coneixements sobre conreu, clima i nutrició.

 

Projecte Conreem el Clima i la Comunitat (3C).

Aquesta activitat forma part d'un projecte d'agricultura urbana d'Humana anomenat 3C: 'Conreem el Clima i la Comunitat', per a impulsar un model d'agricultura sostenible en entorns urbans. L'objectiu és aprofitar els recursos locals disponibles per generar productes d'autoconsum per part de persones que vulguin crear llaços amb altres membres de la seva comunitat amb els quals comparteixi interessos.

La vocació de 3C és donar suport als que volen crear comunitat, integrar-se en un projecte local i fomentar l'agricultura ecològica i el respecte pel nostre entorn. Per aquest motiu, Humana va formar activistes en habilitats de gestió de la terra i en mètodes sostenibles i d'alt rendiment de cultiu de verdures i hortalisses. En l'actualitat, la Fundació compta amb horts 3C distribuïts en diversos municipis de Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí