Conveni de suport a les activitats ambientals del Consorci del Ter

10/10/2016 - 15:18

La Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona signen un conveni de col·laboració amb el Consorci del Ter per desenvolupar projectes en l'àmbit econòmic i mediambiental en el territori del curs del riu Ter que inclou 60 municipis de cinc comarques barcelonines i  gironines.

Alcaldes i membres del Consordi del Ter acompanyats del president de la Diputació de Girona, Pere Vila i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, al Pasteral (la Cellera de Ter). Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

 

La signatura del conveni va tenir lloc a Amer, en el transcurs de l'Assembla anual del Consorci, amb l'assistència del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, i el president del Consorci, Joaquim Roca, juntament amb alcaldes i regidors integrants d'aquest organisme.

D'acord amb el nou conveni, les dues diputacions col·laboraran a parts iguals en el suport a les activitats i els projectes que realitza el Consorci del Ter, entre les quals hi ha la realització d'estudis i planificació integral de la conca del riu Ter, així com potenciar aquest territori a nivell econòmic, patrimonial, natural i social mitjançant accions i projectes amb els m municipis que integren el consorci.

Les diputacions de Barcelona i Girona també donaran suport tècnic, tecnològic i econòmic pel desenvolupament d'aquestes activitats amb l'aportació de 25.000 euros anuals per part de cadascuna d'elles. El suport tècnic i tecnològic consistirà en prestar serveis d'assessorament puntual per part de les diputacions per desenvolupar les activitats programades.

Un riu d'especial importància per Barcelona

En la signatura del conveni es va fer referència a la importància del riu Ter en el desenvolupament econòmic i al progrés social del país, especialment gràcies a l'aportació d'aigua que ha realitzat, tant als municipis de la seva conca, com als de l'àrea metropolitana de Barcelona. Actualment, el riu Ter segueix aportant més de la meitat de les seves aigües cap a municipis i comarques barcelonines, raó per la qual el seu estat ecològic s'ha vist perjudicat pel poc cabal existent i, alguns anys, per tenir un règim hidrològic invertit. Aquest poc cabal també ha provocat problemes territorials, socials i econòmics i, en general, ha limitat les potencialitats dels territoris per on el riu transcorre.

Davant d'aquesta situació, el Consorci del Ter, a través de nombrosos projectes de conservació des espais naturals, de recuperació de la fauna i flora riberenca, de restauració i revalorització del patrimoni cultural fluvial, de dinamització territorial a través de la Ruta del Ter i d'actuacions de sensibilització pública i d'educació ambiental.

El Consorci del Ter té la seva seu a Manlleu i està integrat per 60 ajuntaments i els consells comarcals del Ripollès, Osona, la Selva, Gironès i Baix Empordà, des de la seva capçalera fins a la desembocadura. D'acord amb els seus estatuts entre les seves finalitzats hi ha l'estudi i la planificació de la conca fluvial, potenciant el seu desenvolupament territorial i turístic, així com la seva participació en xarxes europees i internacionals. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
Notícia

Els cabals circulants del riu Ter s’han complert gairebé el 100% del temps, s’ha incrementat la producció d’aigua dessalinitzada, s’han intesificat els recursos del Llobregat a més de potenciar l’ús de l’aigua regenerada i l’aprovació del Pla de Sequera, entre d’altres.

Notícia

Durant el mes de juny s’ha dut a terme la darrera tanda de mostrejos per avaluar la qualitat de l’aigua del riu Besòs arran de l’incendi a les instal·lacions de l’empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès, produït a mitjan desembre de 2019.

Butlletí