Arenys de Munt engega una campanya de sensibilització per a la millora de la gestió de residus

Font: Ajuntament d'Arenys de Munt
29/02/2016 - 08:50

Durant el mes de febrer de 2016 l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha iniciat una campanya de sensibilització per a la millora de la gestió de la recollida de residus que tindrà una durada de set mesos.

Aquesta campanya té com a objectiu millorar la gestió que els vilatans fan de les escombraries, donada la tendència a la baixa en el percentatge de residus que es separa correctament als domicilis d’Arenys de Munt; i millorar la convivència dels vilatans, donats els efectes que aquesta problemàtica provoca en els espais públics i en les comunitats de veïns.

Arenys de Munt, tot i ser un poble pioner en matèria de reciclatge, i havent assolit un percentatge força alt de separació de residus, en l’actualitat està per sota de la mitjana en la comarca del Maresme.

Per tal d’invertir aquesta tendència, s’ha realitzat un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Arenys de Munt que tindrà tres nivells d’intervenció:

- Campanya de sensibilització sobre els rumors de la recollida selectiva a tot el municipi.

- Reunions i visites amb diferents comunitats de veïns que tenen dificultats a l’hora de realitzar la recollida selectiva d’escombraries amb el sistema porta a porta.

- Espais de participació i sensibilització en dues zones del municipi on hi ha més problemàtica.

Una de les principals novetats d’aquesta campanya és la voluntat d’implicar el màxim de persones possibles en les reunions i espais de participació. Per aquest motiu, ja s’han iniciat els primers contactes amb entitats i associacions que treballen en el municipi, i amb agents ressonants que ja van col·laborar en altres campanyes de convivència i civisme. Aquestes reunions es seguiran realitzant durant tota la campanya.

L’Ajuntament fa una crida a la participació en aquest projecte i a la implicació de tot el poble perquè com diu l’eslògan de la campanya Tu ets el millor exemple. A Arenys de Munt reciclem bé per conviure millor.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Butlletí