Santa Maria de Palautordera

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Article

Aquesta primavera, gràcies a la nova normativa que facilita la instal.lació de plaques fotovoltaiques, 26 habitatges de Santa Maria de Palautordera han participat d'una compra conjunta i estan instal.lant plaques fotovoltaiques que els permetrà consumir l'electricitat que generen.

Notícia

Des d’abril de 2015 el municipi s’abasteix d’energia renovable. Amb aquesta mesura s’han reduït progressivament les emissions de CO2  associades als consums elèctrics dels edificis municipals i l’enllumenat públic fins arribar a valors d’emissions nuls. 

Article

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari que neix el 1996 en el què participen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric, Santa Maria de Palautordera, Arbúcies i Malgrat de Mar.

Article

Vídeo de sensibilització ambiental de promoció del reciclatge de la matèria orgànica a Santa Maria de Palautordera.

Article

Vídeo de sensibilització ambiental de promoció del reciclatge de la matèria orgànica a Santa Maria de Palautordera.

Notícia

Aquest mes de setembre s’inicia una campanya per fomentar el reciclatge dels residus orgànics a través d’unes visites informatives a totes les llars i del lliurament de material per separar correctament aquests residus a casa.

Notícia

Des de divendres 20 de maig i durant les propers setmanes, un agent ambiental està realitzant visites informatives  als establiments alimentaris que generen matèria orgànica per donar-los informació, facilitar-los els materials necessaris per fer la separació d’aquesta fracció, i resoldre dubtes o inquietuds que puguin sorgi

Notícia
Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa maria de Palautordera s'ha endegat una campanya de consells i recomanacions per no llençar menjar a la brossa
Notícia
Es tracta d'una iniciativa per reduir els residus, afavorir la reutilització i reflexionar sobre el consum responsable