Neix el Butlletí informatiu de L'Observatori de la Tordera

16/08/2018 - 08:49

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari que neix el 1996 en el què participen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric, Santa Maria de Palautordera, Arbúcies i Malgrat de Mar.

L’objectiu principal és el seguiment d’indicadors ecològics i socials a la conca del riu Tordera per avaluar-ne el seu estat al llarg del temps.

El riu Tordera neix al Montseny i recorre gairebé 62 km fins arribar a la costa, entre Blanes i Malgrat de Mar on ha format un petit delta de 8 km2 , una zona humida de gran valor ecològic inclosa en la Xarxa Natura 2000. La contaminació d’aquest riu, sobretot a causa de l’activitat industrial, la construcció d’infraestructures i la sobrefreqüentació han minvat la qualitat d’aquest espai però, aquest procés, poc a poc va revertint i es va recuperant la vegetació de ribera.

L’Observatori,  gràcies als seus estudis i difusió dels resultats, ha tingut un paper fonamental en la recuperació de la conca i ha convertit la Tordera en un dels rius més estudiats d'Europa. Per donar a conèixer les activitats i resultats aconseguits, l'Observatori ha editat el primer número del butlletí informatiu


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalSanta Maria de Palautordera

Relacionats

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Butlletí