Butlletí 380 - 10 ANYS DEL PACTE D'ALCALDESSES I ALCALDES

01-10-2018 al 01-07-2019

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Twitter Facebook YouTube

 

Butlletí especial
10 ANYS DEL PACTE D'ALCALDESSES I ALCALDES

 
 

En aquest Butlletí recollim la informació de l'Especial que vam preparar sobre els 10 anys del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, abans del període electoral, i que recull de forma resumida algunes de les accions per commemorar aquesta efemèride i el paper clau del món local davant la crisi climàtica. 

 

 
 

REFLEXIÓ   |   NOTÍCIES   |   RECURSOS   |   BONES PRÀCTIQUES   |   ESPECIALS  
 

 

 

Reflexió
 

Entrevista

 
 

“La implicació de la ciutadania és vital per a que funcioni el Pacte d’Alcaldes”

04/03/2019

 
 

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia ha estat sens dubte la iniciativa europea més exitosa a l’hora d’involucrar les autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Hem volgut parlar sobre aquest moviment, que involucra a Barcelona més de 250 ciutats i pobles, amb Valentí Junyent, en el marc del Fòrum de Medi Ambient i Món Local, i en un moment que el Pacte compleix 10 anys.

 

 
 

Reportatges

 
 

Tot sobre la Conferència Internacional de l’Aliança del Clima 2018

Aquest reportatge és un resum de les principals aportacions de la Conferència Internacional de l’Aliança del Clima 2018, organitzada per Aliança del clima associació municipalista mundial contra el canvi climàtic, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i la col·laboració del Pacte dels Alcaldes per al clima i l’energia.

 

El Pacte dels Alcaldes i la Diputació de Barcelona. 10 anys de camí contra el canvi climàtic

Ja son 730 ciutats i pobles d'arreu de Catalunya les que s’han adherit en els darrers 10 anys a la corrent principal del moviment europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. La Diputació de Barcelona ha presentat un primer balanç d'aquest primers anys d'una història d'èxit... que encara s'ha d'acabar d'escriure.

 

 
 

Opinions

 
 

Les ciutats connecten. Solucions locals a canvis globals

Valentí Junyent i Torras

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona vam acollir a Barcelona la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018, que vam organitzar conjuntament amb l’entitat municipalista europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate Alliance. La Conferència va rebre més de 200 representants d'ens municipals d’arreu del món —incloent-hi delegats de la COICA, Coordinadora de las Organizaciones Indígenas de la Cuenca Amazónica—, que van intercanviar experiències amb municipis catalans i estatals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies
 

Les peces per avançar el Pacte d'Alcaldes

 

14/03/2019

10 Alcaldes i Alcaldesses van representar els més de 700 muncipis catalans per exposar les diverses peces que permeten transformar les ciutats i pobles per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.

 

La transició energètica cap al 2030 marca el debat del Fòrum 

 

19/02/2019

Més de 400 participants, entre alcaldes, regidors i tècnics municipals, juntament amb consultors i gestors empresarials de l’àmbit mediambiental, s’apleguen en el IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local a Món Sant Benet.

 

 
 

Els últims quatre anys han estat els més càlids des que es tenen registres
 

18/02/2019

Els anys 2015, 2016, 2017 i 2018 han estat confirmats com els quatre més càlids mai registrats, el que confirma la continuïtat del canvi climàtic a llarg termini provocat per les concentracions atmosfèriques de gasos d'efecte hivernacle.

 

La Diputació de Barcelona renova a Brussel·les el seu compromís amb el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia

05/12/2018

El president de la Diputació ha assistit aquest 4 de desembre a Brussel·les a la reunió del Comitè Polític del Pacte d’Alcaldes, on ha renovat el compromís de la Diputació amb la tasca que duu a terme el Pacte d’Alcaldes, que compta amb el suport de 7.000 governs locals de 57 països.

 

 

 

Recursos
 

Els pilars bàsics de l'acció climàtica de la Diputació de Barcelona

 

La Diputació de Barcelona presenta una nova infografia especialment dirigida als ens locals signants del Pacte d'Alcaldes que exposa, pas a pas, els tres pilars bàsics que cal assumir en relació als compromisos signats. També inclou els recursos de suport i eines per a aconseguir-ho que ofereix la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 

El Pacte d'Alcaldes resumit en 5 minuts

 

El Pacte d'Alcaldes va iniciar-se fa deus anys amb el primers municipis adhertis l'any 2008 i la Diputació de Barcelona com la primera estructura de coordinació del Pacte. Per commemorar els 10 anys del Pacte d'Alcaldes al territori s'ha creat el següent vídeo.

 

 

 

Bones Pràctiques
 

L'educació ambiental, una eina clau per l'acció climàtica

 
 

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina tècnica d'Educació i Promoció Ambiental, ofereix un suport integral oferint eines per promoure la participació ciutadana, comunicar sobre els compromisos municipals, accions portades a terme i resultats assolits, així com campanyes de sensibilització i projectes educatius.

 

 

 

 

Especials
 

10 ANYS DEL PACTE D'ALCALDESSES I ALCALDES

 
 

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia és la corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible.   
Més de 250 municipis de la província de Barcelona, un 98 % de la població, i més de 700 a tota Catalunya ja s'han adherit al Pacte d'Alcaldes, que va complir 10 anys al 2018. Dediquem aquest especial a aquesta fita, per explicar la importància d'aquest compromis renovat en la lluita contra el canvi climàtic i els seus reptes de futur.

 

 

 

 

 

Subscripció: Alta / Baixa
Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
     

Twitter Facebook YouTube