L'educació ambiental, una eina clau per l'acció climàtica

Font: Diputació de Barcelona

31/01/2019 - 16:55

Per l'abast dels objectius del Pacte, la implicació dels sectors privats -domèstic, serveis, comerç, indústria- és clau per avançar cap a una energia neta, sense la seva implicació no podem assolir els objectius 2030, i la participació, comunicació, sensibilització i educació són essencials.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina tècnica d'Educació i Promoció Ambiental, ofereix un suport integral oferint eines per promoure la participació ciutadana, comunicar sobre els compromisos municipals, accions portades a terme i resultats assolits, així com campanyes de sensibilització i projectes educatius.

El Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia exposa el següent:

  • Els Alcaldes signants reconeixent que el compromís propi demana, entre d'altres, l’apoderament dels ciutadans com a consumidors proactius (prossumers) que exigeixin um sistema energètic sensible a la demanda.
  • I es dóna la benvinguda a les altres parts interessades a esdevenir actors en la transició energètica i donar-nos suportmitjançant la seva participació en l’acció comunitària.

Des del 2008 fins ara, hem donat suport a més de 800 activitats de divulgació ambiental sobretot en la celebració de la Setmana de l’Energia, que organitzem juntament amb les altres administracions supramunicipals configurant un catàleg agregat de recursos que oferim als ajuntaments. Per aquells municipis que volen fer actuacions al llarg de l’any proporcionem els taller ambientals i un conjunt de recursos i exposicions.

Actualment estem en la fase de licitació de les itineràncies de les exposicions i del monitoratge dels recursos i tallers ambientals, al llarg del primer trimestre de 2019, els tindreu disponibles. Totes les activitats que oferim ja sigui en el marc de la Setmana de l’Energia o els tallers i els recursos d’educació ambiental tenen el mateix paraigües conceptual: són activitats vivencials, lúdiques on els destinataris aprenen i participen activament.

Aquests recursos materials es completa amb una línia de finançament a activitats de sensibilització i educació ambiental en el marc del catàleg de serveis, on els darrers 10 anys s’han subvencionat projectes per un import superior a 1M€.

El programa Passa l’energia i el 50/50 són aquells projectes de sensibilització dels treballadors i treballadores dels equipaments públics. En el catàleg de serveis d’enguany hem creat un programa propi: T’animes a demanar-ho?


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’espai, punt de trobada de més de 400 joves a l’estiu, fa campanya pel reciclatge i promou la mobilitat no contaminant

Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Article

En línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per fer front a l’emergència climàtica El pla fixa accions i impulsa l’educació i la conscienciació del conjunt de la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible i respectuós amb l’entorn i les persones

Butlletí