abril 2022

Notícia

L'ampliació de l'àmbit d'actuació consolida l'aposta metropolitana per la infraestructura verda. Les intervencions de neteja seran exclusivament manuals i es faran amb total respecte pels cicles naturals. Les actuacions es realitzaran en coordinació amb el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i els ajuntaments de Viladecans i el Prat.

Notícia

Fins a 179.000 euros es destinaran al capital inicial de l’Ajuntament en l’empresa publicocomunitària d’energia, que és previst constituir properament al Prat i que contribuirà a la posada en marxa de la comunitat local d’energia. A més, s’aportaran 312.500 euros al foment dels vehicles elèctrics compartits.

Notícia

Els usuaris de la línia X1 es desplaçaran amb aquest innovador vehicle de zero emissions, que es carrega a la planta d’hidrogen verd.

Notícia
Una família després de superar els reptes de l'Escape Room

Una família després de superar els reptes de l'Escape Room

L’Escape Room de l’Emergència Climàtica i Salut Planetària és un nou recurs d’educació i sensibilització ambiental que ofereix la Diputació de Tarragona als municipis per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’impacte de l’activitat humana sobre el medi ambient.

Notícia
Arranca amb força la IV edició de la biennal d’acústica

El Teatre Auditori de Granollers ha acollit la primera jornada del IV Congrés Català d’Acústica amb una concorreguda Fira expositiva d’empreses professionals del sector i participació a les 4 sales amb què s’ha dividit aquesta edició: Sala Arau, Sala Sabine, Sala Walton i Sala Rayleigh.

Notícia

Josep Maria Querol és un incombustible mestre acústic apassionat dels sonòmetres. Doctor en Enginyeria Tèxtil i Industrial, amb més de 40 anys al món de l’acústica, el soroll i les vibracions, des de l’estudi de la sordesa professional al disseny i aïllament acústic d’habitatges i recintes d’activitat i la docència universitària. Gran arxiver i historiador de sonòmetres.

Notícia

La contaminació acústica té un important impacte per a la salut, a Barcelona més de 210.000 persones pateixen afectació emocional, psicològica i social per soroll, més de 60.000 tenen trastorn de la son i causa uns 300 casos nous de cardiopatia isquèmica del cor i el 3% de les morts per aquesta causa, cada any. El 57% de la ciutadania dela ciutat està sotmesa durant tot el dia a valors de soroll superiors als que recomana l’OMS. Aquestes són algunes de les dades que s'han posat sobre la taula en la segona sessió d'ACUSTICAT a Granollers.

Notícia
L’acció coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll i es realitzarà als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó.

Del 25 al 29 d’abril tindrà lloc la primera edició d’enguany de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’acció busca sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’afavorir el civisme i les bones pràctiques en la conducció d’aquests vehicles per a reduir la contaminació acústica.

Notícia

El Parc de Can Lluc s’incorpora com a espai d’investigació de l’Observatori Metropolità de Papallones i l’organització cerca voluntariat i fa una crida a la ciutadania per col·laborar en les tasques d’observació de papallones i treball de camp.

Notícia

Durant el 2022, el servei creixerà un 20%, ja que sumarà gairebé 500 noves places d’aparcament per a bicicletes. A Badalona està situat al costat de l’estació de Rodalies per fomentar la intermodalitat entre la bici i el transport públic.